latinica  ћирилица
15/01/2018 |  16:06 ⇒ 16:08 | Autor: RTRS

Aćić: Pripadnici "Srbske časti" bili gosti "Veterana"

Generalni sekretar Narodne skupštine Republike Srpske Marko Aćić rekao je Srni da pripadnici Udruženja "Srbska čast" nikada Sekretarijatu parlamenta Srpske nisu poslali nikakav dopis sa zahtjevom za korištenje prostorija parlamenta, već su bili gosti organizacije "Veterani Republike Srpske".
Marko Aćić - Foto: RTRS
Marko AćićFoto: RTRS

Aćić je naveo da je Sekretarijat Narodne skupštine odobrio zahtjev Udruženja građana "Veterani Republike Srpske" u skladu sa praksom da prostorije parlamenta mogu da koriste i sve nevladine organizacije akreditovane za praćenje njenog rada.

On je dodao da u tu kategoriju spadaju i "Veterani", te da je odobren njihov zahtjev za korištenje male sale 10. decembra prošle godine, od 11.00 do 14.00 časova, i to za održavanje Izborne skupštine potomaka veterana.

U tadašnjem dopisu ove organizacije je, ističu iz Skupštine, navedeno da se na "Izbornoj skupštini očekuje 65 delegata iz cijele Srpske, kao i gosti iz rukovodstva Udruženja".

Sekretarijat Narodne skupštine je u prilogu izjave Marka Aćića dostavio faksimil zahtjeva organizacije "Veterani Republike Srpske" za korištenje prostorija Narodne skupštine za održavanje Izborne skupštine potomaka veterana.

Srpska demokratska stranka danas je pozvala predsjednika Narodne skupštine Srpske Nedeljka Čubrilovića da odgovori na pitanje - ko je "licima sa policijskim dosijeima" dozvolio ulazak u parlament Srpske i korišćenje njegovih prostorija?

Izvor: SRNA