latinica  ћирилица
15/01/2018 |  11:01 ⇒ 19:40 | Autor: RTRS

Košarac: Besmisleni Krsmanovićevi medijski istupi

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac izjavio je da su istupi potpredsjednika NDP-a Zdravka Krsmanovića u sarajevskim medijima, u kojima se prizivaju sankcije Evropske unije za predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, besmisleni i suprotni zdravom razumu.
Staša Košarac - Foto: RTRS
Staša KošaracFoto: RTRS

"S Krsmanovićem ne vrijedi polemisati, niti ima bilo kakvog smisla komentarisati izjave koje graniče sa zdravim razumom. To je lik kojeg njegov šef /Dragan/ Čavić i drugi sitni igrači iz takozvanog Saveza za promjene, kao i sarajevska politička čaršija, napune lažnim informacijama i napušu kao probni balon koji treba da pukne u medijima u određenom trenutku", rekao je Košarac u izjavi za Srnu.

On je upozorio na to da je "Krsmanovićeva funkcija da izgovori ono što njegovi šefovi iz takozvanog Saveza za promjene misle, a nemaju hrabrosti da saopšte javnosti".

"Svi oni znaju da predsjednika Dodika i SNSD ne mogu pobijediti na izborima. Zato se u posljednjih nekoliko sedmica služe metodama specijalnog rata, plasirajući lažne vijesti u medijima protiv predsjednika i svih drugih institucija Republike Srpske i prizivajući i tajno i javno međunarodnu intervenciju, koja bi im omogućila da dođu na vlast nasilnim i nedemokratskim metodama. To se neće desiti", rekao je Košarac.

On je dodao da "vodeće države Evropske unije znaju da su pogriješile kada su prije tri godine na vlast u Sarajevu dovele stranke iz takozvanog Saveza za promjene, koje danas, zajedno sa Bakirom Izetbegovićem i SDA, čine propalu i nefunkcionalnu koaliciju, koja ništa ne može da uradi".

"Brisel neće ponavljati svoje greške zato što su predsjednik Srpske Milorad Dodik i Vlada Republike Srpske u ovom trenutku jedini ozbiljni sagovornici partnerima iz Evropske unije. Republika Srpska i njene institucije funkcionišu i jedine u BiH ispunjavaju preuzete obaveze iz Evropske agende i tako će biti sve dok zvaničnici Evropske unije uvažavaju naš stav da Republika Srpska treba da bude vidljiva u procesu evropskih integracija", zaključio je Košarac.

Potpredsjednik NDP-a Zdravko Krsmanović pozvao je ranije na uvođenje dodatnih sankcija predsjedniku Republike Srpske, uz intervencije i visokog predstavika.

Prema njegovim riječima, rješenje za krizu u BiH je evropski put bez kompromisa a na tom putu potrebno je više jačati nadležnosti lokalnih zajednica, istovremeno smanjujući nadležnosti entiteta.

Izvor: Srna