latinica  ћирилица
09/01/2018 |  09:47 ⇒ 10/01/2018 | 12:11 | Autor: RTRS

Gradovi i opštine u Srpskoj obilježili Dan Republike (VIDEO, FOTO)

Povodom obilježavanja Dana i krsne slave Republike Srpske, članovi mladih SNSD-a u Doboju raširili su u centru grada veliku zastavu Srpske.
Doboj - zastava - Foto: RTRS
Doboj - zastavaFoto: RTRS

"Zastava je duga 26 metara koliko i Republika Srpske ima godina, a u čast onih koji su je stvarali položili smo vijence na spomenike", rekla je Sanja Vulić, predsjednica Aktiva mladih SNSD-a Doboj.

Pripadnici Udruženja veterana Petog odreda specijalne brigade MUP-a Republike Srpske u Doboju organizovali su danas, povodom Dana Republike, akciju dobrovoljnog davanja krvi kojoj se odazvalo 100 ljudi.

Akciji, pod motom "Krv za Srpsku", na Odjeljenju za transfuziologiju Bolnice "Sveti apostol Luka" u Doboju, odazvali su se članovi udruženja proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata, kao i moto-klubova, sa područja Dervente, Šekovića, Modriče, Banjaluke.

Doboj: Pripadnici Udruženja veterana Petog odreda specijalne brigade MUP-a Republike Srpske (Foto: SRNA)

Prijedor

U Prijedoru je danas podijeljeno 150 "Pasoša Republike Srpske", tokom proslave Dana Republike koju je na malom gradskom trgu organizovala prijedorska organizacija Mladih socijaldemokrata u saradnji sa Gradskim odborom SNSD-a.

Zamjenik predsjednika Gradskog odbora SNSD-a Prijedor Dragoslav Kabić naglasio je da su mnogi životi dati za Republiku Srpsku, koja je jedina vrijednost oko koje se svi zajedno mogu okupiti i koja mora biti ostavljena u amanet budućim generacijama.

Prijedor - podjela pasoša (Foto: SRNA)

Sekretar Mladih socijaldemokrata Republike Srpske Milenko Vujković čestitao je Dan Republike svim građanima, ističući da su dijeljenjem "Pasoša Republike Srpske" na svojesvrstan način željeli da promovišu turističke potencijale.

Višegrad i Andrićgrad

Svečanosti povodom Dana Republike u Višegradu počela su liturgijom u Hramu Svetog cara Lazara u Andrićgradu, nakon čega su položeni vijenci na spomenik ruskim dobrovoljcima i spomenik borcima u posljednjem odbrambeno-otadžbinskom ratu na Trgu palih boraca. Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević organizovaće prijem a nakon toga biće uproliče i prigodni umjetnički program. Na svečanostima koje će danas u Višegradu biti organizovane povodom 9. januara - Dana Republike biće poslužena tradicionalna srpska jela kako bi se i na taj način pokazalo bogatstvo naroda Srpske i dala podrška proslavi i očuvanju Dana Republike. Na prijedlog opštinske uprave srpsku slavsku trpezu priprema Mladena Gojković iz Čačka.

Dan Republike-Višegrad (Foto: SRNA)

Bijeljina

U vojnoj crkvi u Bijeljini danas je lomljenjem slavskog kolača proslavljena krsna slava i Dan Republike Srpske, kao i zavjetna krsna slava Spomen-hrama Svetog mučenika kneza Lazara i svih svetih mučenika srpskih.

Vojni sveštenik Vaso Popović rekao je novinarima da Srpska pravoslavna crkva i srpski narod proslavljaju Svetog arhiđakona i prvomučenika Stefana kao pravednika koji je primjer kako se treba ponašati i u stradanju.

Bijeljina: U vojnoj crkvi u Bijeljini lomljenjem slavskog kolača proslavljena krsna slava i Dan Republike Srpske (Foto: SRNA)

Popović je istakao da su krsna slava i Dan Republike Srpske, kao i zavjetna krsna slava Vojne crkve u bijeljinskoj kasarni "Vojvoda Stepa Stepanović", svečano proslavljeni u ovom hramu sa narodom Semberije, uz krsni kolač i slavsko žito.

Uz ikone, u hramu je istaknuta i srpska zastava sa grbom dvoglavog orla, za koju protonamjesnik Vaso Popović kaže da je simbol jedinstva srpskog naroda, jedno tijelo kao jedan narod koji vode dvije vlasti, crkvena i svjetovna, ali pod jednom krunom, simbolišući jedinstvo na putu spasenja.

Zvornik

Povodom Dana otadžbine svečano i u Zvorniku. Zvornički Mladi socijaldemokrati su povodom 26. rođendana Srpske u centru grada organizovali akciju podjele pasoša Republike Srpske građanima i na taj način poželjeli svu sreću otadžbini u vremenima koja dolaze. Simbolično, prvi pasoš uručen je gradonačelniku Zvornika Zoranu Stevanoviću, koji je istakao da bi i Zvornik u narednim mjesecima trebalo da dobije ulicu "9. januar". Na današnji dan stvorena je otadžbina, danas joj želimo da bude još jača, razvijenija i vječna, poruka je iz Zvornika.

Foča

Dan Republike Srpske - 9. januar obilježen je u Foči služenjem parastosa poginulim borcima Vojske Republike Srpske na groblju Božovac, posjetom spomen-sobi i polaganjem cvijeća na centralni spomenik srpskim žrtvama Odrambeno-otadžbinskog rata.

Na prijemu za zvanice, zamjenik načelnika opštine Zoran Elez rekao je da je Srpska nastala kao izraz želje i potrebe srpskog naroda za zaštitom svojih prava, integriteta i života na vjekovnim ognjištima.

"Republika Srpska je nastala voljom naroda da živi od svog rada, na svojoj zemlji u prosperitetnoj i pravednoj državi. Za tu ideju živote su dali najbolji srpski sinovi, a mnogi su i ranjeni", rekao je Elez.

On je naveo da je trajna obaveza Srpske da brine o onima koji su je stvarali, te da je Dan Republike veliki praznik koji će se uvijek slaviti i kome će se građani Srpske uvijek radovati.

Elez se zahvalio fočanskoj omladini koja je sinoć uz baklje, vatromet i veliku sliku Svetog Stefana čestitala Srpskoj 26. rođendan.

Kozarska Dubica

Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić čestitao je građanima Dan Republike Srpske i pozvao Dubičane da večeras dođu na koncert na gradskom trgu."Proslava će početi u 21.00 čas, a prisutne će zabavljati `NG bend` i `Krajiški trubači` iz Banjaluke. Proslavu će upotpuniti vatromet.

Novi Grad

Na mjesnom groblju Lipa u Svodni kod Novog Grada danas su položeni vijenci i prislužene svijeće kod spomenika braći Marčeta koji su poginuli u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Vijence su položili i svijeće prislužili predstavnici Boračke organizacije Novi Grad, mjesne Boračke organizacije i Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Novi Grad, a parastos je služio paroh svođanski Zoran Blagojević.

Na slavonskom ratištu je 1991. godine poginuo Dušan Marčeta, a dvije godine kasnije, 11. januara 1993. godine na Suvoj Međi poginula su i njegova braća Drago i Boro.

Njihova majka Kristina Marčeta, koja je umrla 24. jula 2005. godine, za života je odlikovana Ordenom Miloša Obilića, Dušan i Drago posthumno su odlikovani Medaljom zasluga za narod, a Boro Ordenom majora Milana Tepića.

Gradiška

U Gradišci je danas, povodom obilježavanja 9. januara - Dana Republike Srpske, služen parastos i položeni vijenci na centralno spomen-obilježje poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata.

Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić rekao je da je dužnost predstavnika vlasti i građana da se na Dan Republike poklone sjenima poginulih boraca koji su postavili temelje Republike Srpske.

"Oni su dali svoje živote da bismo mi danas uživali u slobodi i gradili Republiku Srpsku", rekao je on.

U Gradišci je danas služen parastos (Foto: SRNA)

Derventa

Služenjem parastosa i polaganjem vijenaca na Centralnom spomen-obilježju palim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata, danas je i u Derventi obilježen Dan Republike Srpske i 26 godina od njenog nastanka. Parastos su služili pravoslavni sveštenici Crkvene opštine Derventa.

Na tim povodom upriličenom svečanom prijemu o istorijatu Republike Srpske i značaju 9. januara govorio je Savko Pećić, bivši komandant Osinjske brigade.

Derventa: Polaganje vijenaca (Foto: SRNA)

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić rekao je da je i u Derventi, kao i u čitavoj Republici Srpskoj, svečan dan.

"Derventa i njeni građani se ponose time što se borimo da budemo bolji dio Republike Srpske. Nama je Republika Srpska sve, jedino tako možemo opstati, a opstajući, radeći i gradeći, možmo biti srećni i zadržati mlade ljude ovdje, istakao je Simić", upućujući čestitke povodom Dana Republike.

Proslava u Trebinju

Defileom automobila ulicama grada i muzičkim programom u Trebinju će i ove godine biti obilježen 9. januar - Dan Republike Srpske. Iz Boračke organizacije, koja je i organizator obilježavanja, građani su pozvani da u popodnevnim časovima svojim vozilima ukrašenim zastavama Republike Srpske učestvuju u koloni. Od 20.00 časova biće priređen i vatromet sa Crkvine. Nakon vatrometa, pod platanima biće organizovan koncert Baje Malog Knindže, koji će se u slučaju kiše održati u sportskoj dvorani "Miloš Mrdić".

Vlasenica

U Vlasenici će večeras, na Trgu srpskih boraca, biti održana svečanost povodom proslave 9. januara, Dana Republike Srpske. Iz opštinskog Odbora za proslavu Dana Republike su pozvali stanovnike Vlasenice da u što većem broju prisustvuju svečanosti. Biće organizovan kulturno-zabavni program, te narodno veselje uz kuvano vino.

Trnovo

Svečano će biti i u Trnovu. U Centru za kulturu biće održan prigodni kulturno - umjetnički program na kojem će nastupiti članovi Srpskog kulturno-umjetničkog društva "Vojkovići" Istočna Ilidža - folklorna sekcija Trnovo, Etno-grupa "Trnovo" i izvorna grupa "Trnovke".

Јezero

Povodom Dana Republike danas je u Hramu Cara Lazara u Јezeru služen parastos za poginule borce u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.Nakon parastosa, delegacije opštine, Boračke organizacije i porodica poginulih, položile su vijence na spomen-obilježje za 33 poginula borca sa područja Јezera.

Јezero - služen parastos za poginule borce u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu (Foto: SRNA)

Načelnik opštine Јezero Snežana Ružičić rekla je novinarima da su u ovoj opštini obilježili Dan Republike, sjećajući se onih koji su dali živote za Srpsku.

"Danas je rođendan Republike. To je i dan slobode nas pravoslavaca na ovim prostorima. Želim da ovdje živimo dugo u slozi, radosti i razumijevanju", navela je Ružičićeva

Petrovo

U Spomen-sobi u zgradi opštine Petrovo danas su u okviru obilježavanja 9. januara - Dana Republike, prislužene svijeće i položeno cvijeće za poginule srpske borce u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

"Naše najveće heroje ne smijemo zaboraviti nikada, a posebnu počast odajemo im danas, na rođendan domovine koju su svojim životima odbranili", rekao je načelnik opštine Ozren Petković.

On je poručio da je obaveza da se u miru čuva ono što je odbranjeno u ratu, saopšteno je iz Opštinske uprave.

"Svim srpskim herojima neka je vječna slava, a Republici Srpskoj srećan rođendan", naveo je Petković.

Srebrenica

Više desetina mladih okupilo se danas na gradskom trgu u Srebrenici gdje proslavljaju Dan Republike Srpske.Mladima, koji slave uz muziku i kuvano vino, počeli su da se pridružuju i stariji sugrađani.

Povodom proslave 9. januara, Dana Republike, načelnik Srebrenice Mladen Grujičić i delegacije lokalnih srpskih udruženja proizašlih iz rata juče su u Spomen-sobi položili cvijeće nastradalim srpskim civilima i vojnicima iz ove opštine u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Srebrenica - Dan Republike Srpske (Foto: SRNA)

Grujičić je organizovao i svečani prijem povodom Božića i Dana Republike Srpske za predstavnike vjerskog, političkog, kulturnog i privrednog života ove opštine, te za predstavnike porodica poginulih i ratne vojne invalide.

Ulice Srebrenice ukrašene su zastavama Republike Srpske.

Čajniče

U Domu kulture u Čajniču održana je svečana akademija povodom Dana Republike, a načelnik te opštine Goran Karadžić rekao je da narod mora biti jedinstven - da bi se očuvala Republika Srpska.

"Mnogi su svoje živote dali za stvaranje Republike Srpske. To niko ne smije da ruši. Nigdje nema boljih uslova za život i rad kao u Republici Srpskoj, ali treba svi da se ujedinimo da bismo mogli funkcionisati na pravi način", naglasio je Karadžić.

On je rekao da veliko prisustvo građana sinoćnjoj akademiji u Čajniču ukazuje na značaj te manifestacije, te dodao da se rukovodstvo opštine potrudilo, kao i ranije, da Dan Republike bude obilježen dostojanstveno.

"Deveti januar, Dan Republike Srpske, uvijek će se obilježavati u opštini Čajniče", poručio je Karadžić.

Prnjavor

Mladi Opštinskog odbora SNSD-a u Prnjavoru danas su, povodom obilježavanja Dana Republike, dijelili sugrađanima na gradskom trgu "Pasoš Republike Srpske" u kojima se nalaze osnovni podaci o Srpskoj i turističkim potencijalima.

Mladi socijaldemokrati su na trgu istakli i veliku trobojku sa natpisom "Srećan ti rođendan, Republiko!".

Prnjavor: Dan Republike Srpske - Podjela pasoša (Foto: SRNA)

Predsjednik mladih SNSD-a Nemanja Lukić rekao je da je cilj isticanja zastave da se pokaže da mladi vole Republiku Srpsku.

"Želja nam je i da pokažemo da poštujemo žrtve odbrambeno-otadžbinskog rata čiji su životi ugrađeni u temelje Srpske", naglasio je Lukić.

Povodom 26. rođendana Republike Srpske danas je u Modriči deset atletičara rekreativaca trčalo 26 kilometara ulicama ovog grada.

Deveti januar, Dan Republike Srpske, svečano je obilježen i u Višegradu polaganjem vijenaca na spomenik Ruskim dobrovoljcima, kao i na spomeniku poginulim borcima. Za 34 poginula borca sa područja opštine Јezero položeni su vijenci na spomen-obilježje, dok su u Kostajnici predstavnici opštine i Boračke organizacije položili vijence na spomen-obilježje poginulima u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

U foto galeriji pogledajte kako naši građani obilježavaju Dan Republike!

Prnjavor: Dan Republike (foto: Dinko Huremović)

Dan Republike- Srbac (Foto: Dejan Јovičić)

Dan Republike-Kozinci, Gradiška (Roland Glamočić)

Dan Republike - Rogatica (foto:Miloš Novaković)
Foto: RTRS

Dan Republike - Kožuhe, Doboj (foto: Duško Pavlić)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske Doboj (Foto:Radmila)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, Banja Luka (Foto: Bojan Veselinović)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, Trn (Foto: Živorad)
Foto: RTRS

Dan Republike (Foto: Milka Šljivić)
Foto: RTRS

Dan Republike (Foto: Bojan Veselinović)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske (Foto:Dubravko Antonić)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske (Foto: Gordana)
Foto: RTRS

Dan Republike, Banjaluka (Foto: Radovan Korićanac)
Foto: RTRS

Obilježavanje 9. januara (Foto:Danijel dujaković)
Foto: RTRS

Ukrina, obilježavanje Dana Republike Srpske (Foto: Derajić Zoran)
Foto: RTRS

Bijeljina - 9. januar (Foto:Nedeljko Divčić)
Foto: RTRS

Obilježavanje 9. januara, Dana Republike Srpske
Foto: RTRS

9. januar, Dan Republike Srpske, Istočna Ilidža (Foto: Sanja Škrba)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske , Dugo Polje, Modriča (Foto:Vladan)
Foto: RTRS

Obilježavanje Dana Republike Srpske, Čajniče (Foto:Damjan)
Foto: RTRS

Obilježavanje Dana Republike Srpske,Stanari (Foto:Dragan)
Foto: RTRS

Obilježavanje Dana Republike Srpske, Rebrovac (Foto:Saša Bajić)
Foto: RTRS

Obilježavanje Dana Republike Srpske (Foto:Nikola Čučak)
Foto: RTRS

Obilježavanje Dana Republike Srpske (Foto: Dragan Raković)
Foto: RTRS

9. januar, Dan Republike Srpske
Foto: RTRS

Obilježavanja Dana Republike Srpske, Bileća(Foto:Nada Dunđurević)
Foto: RTRS

Obilježavanja Dana Republike Srpske, Derventa (Foto: Srđan Đekić)
Foto: RTRS

Dan Republike (Foto: Adrijana Rikić)
Foto: RTRS

Dan Republike-Banjaluka (Foto: Dejan Popović)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, Prijedor (Foto:Nikola)
Foto: RTRS

Dan Republike-Čelinac (Foto: Goran Todorović)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, Brod (Foto:Miladinka Lukić)
Foto: RTRS

Dan republike Srpske (Foto:Poljavnice, N.grad)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske , Osječani, Doboj (Foto:Miodrag)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, Bijeljina (Foto:Nedeljko Divčić)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, Teslić (Foto:Dalibor Ćuskić)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, Teslić (Foto:Stojan Ćuskić)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, Brod (Foto:Slobodan Lukić)
Foto: RTRS

Obilježavanja Dana Republike Srpske u Arizoni (Foto:Ratko Јokić)
Foto: RTRS

Zastave Republike Srpske i Srbije u Banjaluci (Foto: Borislav Zdrinja / ZIPAPHOTO)
Foto: RTRS

Zastave Republike Srpske i Srbije u Banjaluci (Foto: Borislav Zdrinja / ZIPAPHOTO)
Foto: RTRS

Zastave Republike Srpske i Srbije u Banjaluci (Foto: Borislav Zdrinja / ZIPAPHOTO)
Foto: RTRS

Zastave Republike Srpske i Srbije u Banjaluci (Foto: Borislav Zdrinja / ZIPAPHOTO)
Foto: RTRS

Zastave Republike Srpske i Srbije u Banjaluci (Foto: Borislav Zdrinja / ZIPAPHOTO)
Foto: RTRS

Zastave Republike Srpske i Srbije u Banjaluci (Foto: Borislav Zdrinja / ZIPAPHOTO)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske (Foto:Saša Bajić)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, Srbac (Foto:Arežina)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, Veličani, Trebinje (Foto:Neđo Ćuk)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, Brčko (Foto:Pero)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske , Donji Podgraci (Foto:Marko)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, Istočno Sarajevo (Foto:Marko)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, Česma (Foto:Momčilo Topić)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, Motike (Foto:Dragica Elez)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, Šargovac (Foto: Ivanković)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, Brod (Foto:Maja Lukić)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, Knežica
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, Gornja Radnja,Teslić (Foto:Milen Marković)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, Pale (Foto:Božana Stanišić)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, Povelić, Srbac (Foto:Zora i Zoran Cvijić)
Foto: RTRS

Dan Republike (Foto: Milan Plavšić)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, Ozren
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske (Foto:Slavojka Đukić)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, Kadinjani (Foto:Nada Mikić)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, Kadinjani (Foto:Nada Mikić)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske,Kremna Prnjavor (Foto:Ljiljana Peulić)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, Vlasenica (Foto:Nebojša Živković)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, Banja Luka (Foto:Dragana Prtija)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske (Foto:Obrad Stojaković)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske (Foto:Milica Cađo)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, Žarkovina Teslić (Foto: Mladen Škrebić)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, Vlasenica (Foto:Ljiljana Savinović)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, Vlasenica (Foto:Ljiljana Savinović)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske,Brčko(Foto:Radoslav Kvrgić)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske (Foto: Danijel Malinić)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, Banja Luka (Foto: Dejan i Bojana Budiša)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, Banja Luka (Foto:Vuk Simić)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, ZHborište, Brod (Foto:Stefan Berdak)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, Zvornik (Foto: Marko Mihajlović)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske (Foto:Brane Kavić)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske (Foto: Aleksandra Dobrijević)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, naselje Česma, Banjaluka (Foto: Bojana Petrović)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, naselje Česma, Banjaluka (Foto: Bojana Petrović)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, ul. Nikole Pašića 11, Banja Luka (Foto: Boris Vrhovac)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske (Foto: Borka Јanjić)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, ul. Branka Ćopića Banja Luka (Foto: Branko Dumanovski)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, Sokolac (Foto: Aleksandar Јakšić, Aleksandra, Gorana i Јana)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, Doboj (Foto: Đorđe Cvijanović)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske (Foto: Dragan Čigoja)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske (Foto: Gojko Kovačević)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, Mrkonjić Grad (Foto: Јovan Marčeta)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, Vlasenica (Foto: Marija Kraljević)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, Vlasenica (Foto: Marija Kraljević)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, ZEV Branka Ćopiča, Banja Luka (Foto: Nebojša Kostić)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske (Foto: Nikola Malešević)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, selo Niševići (Foto: Stanislav Јovičić)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, selo Niševići (Foto: Stanislav Јovičić)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, Bratunac (Foto: Јovana Јovanović)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske (Foto: Sanja Krstić)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, Donji Žabar (Foto: Slobodan Stevanović)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske (Foto: Stefan Stefanović)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, ul. Stepe Stepanovića 181 Banja Luka (Foto: Trišić Dragan)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske (Foto: Velimir Gavrilović iz Kanade)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske (Foto: Vučanović Dragana)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, Banja Luka (Foto: Zoran Plavšić)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, Starčevica (Foto:Ratko Milinković)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, Srbac (Foto:Dejan Tomić)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, Branešci (Foto:Božidar Kurtinović)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, Prijedor (Foto:Nataša Gnjatović)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske,Јežeštica kod Bratunca (Foto:Petar)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, Prijedor (Foto:Milenko Puzigaća)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, Stanari (Foto:Pančić Mile)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, Banja Luka (Foto:Davor Damjanović)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, Banja Luka (Foto:Berić Siniša)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, Istočno Sarajevo (Foto:Zoran Matović)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske (Foto: Igor Ninković)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske,Škugrić, Modriča (Foto:Popović)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, Kuljani, Banja Luka, (Foto:Aleksandar Nikolić)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, Kolari, Prijedor (Foto:Branko i Nena Kolar)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske (Foto:Marinko)
Foto: RTRS

Obilježavanje Dana Republike Srpske, Prijedor (Foto:Mirjana)
Foto: RTRS

Mali Zejtinlik - obilježavanje Dana Republike Srpske (Foto:Marko Јanković)
Foto: RTRS

Obilježavanje Dana Republike Srpske (Foto:Marko Јanković)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske,Điđevo, Foča (Foto:Vladimir Paprica)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, Vojkovići
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, Bileća (Foto:Nada Dunderović)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, Banja Luka (Foto: Milan Babić)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske (Foto:Vesna Babić)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske (Foto:Božo Marković)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, Banja Luka (Foto:Јelena Popović)
Foto: RTRS

Obilježavanje Dana Republike Srpske, Bijeljina (Foto:Nemanja Bošković)
Foto: RTRS

Obilježavanje Dana Republike Srpske, Nevesinje (Foto:Miodrag Kovačević)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, Prijedor (Foto: Marinko Bilbija)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, Ribnik (Foto:Drena Đukić)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, Banja Luka (Foto: Milan Škrbić)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske (Foto:Bojan Јerić)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske (Foto: Aleksandar Јokić)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, naselje Sunce Banja Luka (Foto: Boban Radić)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske (Foto: Danijela Romić)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske (Foto: Danijela Todić)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske (Foto: Darko Ratković)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske (Foto: Đorđe Šibarević)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, ul. Kneza Lazara, Doboj (Foto: Branislav Blagojević)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske (Foto: Dragan Todorović, Modriča)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, Sarajevska ulica, Banja Luka (Foto: Goran Arbutina)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske (Foto: Goran Martić)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske (Foto: Helena Brkanlić iz Srpca)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, Јahorina (Foto: Slobodan Divljak)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, Јežeštica kod Bratunca (Foto: Petar Ostojić)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske (Foto: Ljubica Vrhovac, Banjaluka)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske (Foto: Milenko Letić)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske (Foto: Milenko Letić)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske (Foto: Miroslav Bjelan, Banjaluka)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske (Foto: Miroslav Stevanić, Prijedor)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske (Foto: Mladen Ratković)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske (Foto: Sanja Lazić)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, Sokolac (Foto:Branka Radonjić)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske (Foto: Sanja Lazić)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske (Foto: Stevan Dršun)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske - Niševići (foto: Stanislav Јovičić)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske (foto: Miladin)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske (foto: Pavle Radić)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske - Pale (foto:Slavka Tomić)
Foto: RTRS

Dan Republike (Foto:Velibor Sjeran)
Foto: RTRS

Dan Republike , Šekovići (Foto:Slađana)
Foto: RTRS

Dan republike Srpske (Foto:Došlo Dositej)
Foto: RTRS

Dan republike Srpske (Foto:Gojko)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, Dvorovi (Foto:Dejan Јovanović)
Foto: RTRS

Dan republike Srpske (Foto:Ratko Kajkut)
Foto: RTRS

Dan republike Srpske, Bijeljina (Foto:Dušan Lakić)
Foto: RTRS

Dan republike Srpske, Prijedor (Foto:Velibor Sjeran)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske,Štrpci, Prnjavor (Foto:Miodrag Tomić)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, Vojkovići (Foto:Vladimir Ristic)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske, Štrpici, Prnjavor (Foto:Miodrag Tomić)
Foto: RTRS

Dan Republike Srpske (Foto:Borka)
Foto: RTRS