latinica  ћирилица
08/11/2017 |  11:01 ⇒ 11:12 | Autor: RTRS

Linta: "Majke Srebrenice" politizuju žrtve

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocijenio je sramnom izjavu predsjednika Udruženja "Majke Srebrenice" Munire Subašić da je preminuli ruski diplomata Vitalij Čurkin zločinac, te naglasio da to udruženje odavno djeluje kao politička stranka umjesto da njeguje sjećanje na stradale članove svojih porodica.
Miodrag Linta - Foto: TANЈUG
Miodrag LintaFoto: TANЈUG

Linta je dodao da je ovom udruženju posebno zasmetalo otkrivanje spomenika Čurkinu u Istočnom Sarajevu samo zato što je uložio veto na britansku rezoluciju o Srebrenici u Savjetu bezbjednosti UN, čime je, kako je naglasio, odbio da prihvati veliku laž dijela međunarodne zajednice i bošnjačke elite da se u Srebrenici tobože desio genocid.

"Udruženje dugi niz godina politizuje žrtve jer govori samo o žrtvama svog naroda, insistira da su Srbi tobože glavni krivci za građanski rat u BiH, da načelnik Srebrenice mora da bude Bošnjak, da ratni zločinac Naser Orić mora da bude oslobođen, da u Memorijani centar Potočari ne može da dođe niko ko ne priznaje da se u Srebrenici tobože desio genocid nad Bošnjacima", istakao je Linta.

Ispred galerije "Kućanski" u Istočnom Sarajevu u ponedjeljak, 6. novembra, otkriveno je spomen-obilježje preminulom ruskom ambasadoru u UN Vitaliju Čurkinu.

Izvor: Srna