latinica  ћирилица
13/10/2017 |  14:39 | Autor: RTRS

Vukotić: Opozicija treba da dođe na sastanak

Predsjednik Udruženja "Veterani Republike Srpske" Duško Vukotić pozvao je lidere opozicionih stranaka u Srpskoj da prisustvuju konsultativnom sastanku koji je predsjednik Republike Milorad Dodik zakazao za sutra u Banjaluci povodom oslobađajuće presude Suda BiH komandantu takozvane Armije BiH u Srebrenici Naseru Oriću.
Duško Vukotić - Foto: SRNA
Duško VukotićFoto: SRNA

Vukotić je poručio da sutra svi treba da budu jedinstveni i upozorio da bi nedolazak opozicionih lidera na sastanak, nažalost, pokazao potpunu stranačku podijeljenost, koja može imati posljedice po Republiku Srpsku.

On je najavio da će na sastanku iznijeti nekoliko prijedloga, među kojima pokretanje procedure za usvajanje amandmana na Ustav Republike Srpske koji bi se odnosio na to da borci, veterani odbrambeno-otadžbinskog rata i članovi njihovih porodica uživaju posebnu zaštitu, čime bi se ovim aktom odredio karakter rata, ne osporavajući i drugim konstitutivnim narodima da rat karakterišu onako kako misle da treba.

Vukotić smatra da Srpska ima obavezu da najvišim aktom zaštiti svoje stvaraoce i branioce. "To treba odmah uraditi i time vratiti njen patriotski kapacitet koji je sistemski i sistematski uništavan od Dejtona do danas", rekao je Vukotić Srni.

On je zaključio da onaj ko se tome protivi ne može biti prijatelj Republike Srpske.

Izvor: Srna