latinica  ћирилица
09/10/2017 |  14:26 ⇒ 14:44 | Autor: RTRS

Srpska na Sajmu sporta u Beogradu

Pomoćnik ministra za sport Republike Srpske Dragan Јaćimović izjavio je da će se Srpska ove godine, nakon propuštene dvije, sljedećeg mjeseca predstaviti sportskim savezima iz Srbije i građanima na Sajmu sporta u Beogradu.
Beograd - Јaćimović i Udovičić, sastanak - Foto: SRNA
Beograd - Јaćimović i Udovičić, sastanakFoto: SRNA

Јaćimović je novinarima nakon sastanka sa vršiocem dužnosti pomoćnika ministra za sport Srbije Darkom Udovičićem rekao da je danas razgovarano o tome da tokom Sajma budu potpisani sporazumi koji su bitni za saveze i u Srbiji i Srpskoj.

"Nećemo pričati samo o sportu, već i o turizmu. Promovisaćemo mjesta gdje se reprezentativci iz Srbije mogu spremati za svoja takmičenja. Znamo da su odbojkaši Srbije imali pripreme na Palama i izrazili zadovoljstvo i zbog gostoprimljivosti i zato što Republika Srpska uvijek sa radošću dočekuje reprezentativce Srbije", kazao je Јaćimović.

On je dodao da su tokom sastanka razgovarali i o razmjeni perspektivnih sportista iz Republike Srpske u Srbiju i iz Srbije u Republiku Srpsku, te o projektu "Mali sajam", kojim bi trebalo da bude promovisan sport za sve kategorije.

"I Ministarstvu Srbije i Republike Srpske su djeca u prvom planu tako da nam je cilj da izvedemo što više djece na terene, parkete, na zelene staze i sve ono što bi mi trebali da učinimo zajedno da imamo i zdravu Srbiju i zdravu Republiku Srpsku", ocijenio je Јaćimović.

On je dodao da će Ministarstvo sporta Republike Srpske uz pomoć Ministarstva omladine i sporta Srbije pokušati da ovaj projekat u prvom kvartalu sljedeće godine presele iz Srbije u Srpsku, u Banjaluku.

Sastanku u Beogradu prisustvovali su i državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Srbije Predrag Peruničić i predstavnik Sportskog saveza Srbije Nemanja Svjetličić.

Izvor: SRNA