latinica  ћирилица
07/10/2017 |  12:23 ⇒ 12:42 | Autor: RTRS

Bijeljina: "Magična lira" pobjednik "Čupave bajke" (VIDEO)

Dodjelom nagrada u Bijeljini je završen prvi Dječji festival "Čupava bajka". Na repertoaru su bile četiri predstave: "Uspavana ljepotica" Agencije "Scena" iz Beograda, "Magična lira"- "Čiča Mičinog pozorišta" iz Beograda, komad "Kafina cura fina" Pozorištanca "Maslačak" iz Bijeljine i predstava "Pustolovine Boleta Komete" Nevid teatra iz Banjaluke.
Bijeljina: "Magična lira" pobjednik "Čupave bajke" - Foto: RTRS
Bijeljina: "Magična lira" pobjednik "Čupave bajke"Foto: RTRS

Nagrada za najbolju predstavu dodijeljena je "Čiča Mišinom pozorištu" iz Beograda za predstavu "Magična lira" koja govori o ljubavi, prijateljstvu i pravim vrijednostima.

Za ulogu Grdane u "Uspavanoj ljepitici" nagrada je dodijeljena Mileni Đorđević. Đorđevićeva kaže da su predstave za djecu mnogo zahtijevnije od onih za odrasle.

- Predstave za djecu treba mnogo kondicije. Morate biti u odličnoj fizičkoj formi, jer djeca su takva- ako im ne držite pažnju, jasno će vam to staviti to do znanja - kaže ona.

Specijalna nagrada za originalnost i fantaziju pripala je Nevid teatru iz Banjaluke, a nagrada za najbolju reakciju publike predstavi "Kafina cura fina" Pozorištanceta "Maslačak" iz Bijeljine.

Nakon "Dana komedije" koji se u Bijeljini održavaju 16 godina i festivala srednjoškolskih predstava "Udahni kulturu", Bijeljina je dobila i treći pozorišni festival "Čupava bajka" koji je posvećen najmlađima.