latinica  ћирилица
13/09/2017 |  21:05 | Autor: RTRS

Borenović: Pokušaćemo da osporimo usvojene akte

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Branislav Borenović izjavio je u Banjaluci da će opozicija u skladu sa Ustavom i zakonima pokušati da u nadležnim institucijama ospori akte koje je večeras usvojio parlament na, kako tvrdi, "nelegalnoj sjednici".
Branislav Borenović - Foto: RTRS
Branislav BorenovićFoto: RTRS

- Od danas više neće biti ništa isto. Predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović je obmanuo Skupštinu i narod, rekavši da niko fizički ništa ne smije uraditi protiv poslanika i sa generalnim sekretarom Markom Aćićem pokazao je pravo lice - rekao je Borenović večeras novinarima u holu Narodne skupštine, nakon završetka skupštinske sjednice i dodao da opozicija neće noćiti u parlamentu.

On kaže da je opozicija odlučila da istraje i sačuva najvišu zakonodavnu instituciju i da traži da Čubrilović i Aćić odu sa funkcija ukoliko se želi zajednički rad u parlamentu.

Borenović kaže da će opozicija razgovarati sa građanima, držati parlamentarne časove i ukazivati na, kako tvrdi, "kriminalne aktivnosti vladajuće koalicije u Srpskoj".

- Ovdje je danas bilo mnogo pritisaka, prijetnji i pokušaja fizičkih obračuna. Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač je verbalno i skoro fizički nasrnuo na našeg poslanika Adama Šukala, što je nedopustivo - kaže Borenović.

Šukalo je najavio da će kod nadležnog tužioca sutra podnijeti prijavu protiv Lukača, zbog verbalnih prijetnji.

Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Vukota Govedarica smatra je da "režim u Srpskoj i represija moraju prestati".

U Banjaluci je večeras okončana redovna sjednica Narodne skupštine, kojoj nije prisustvovala opozicija.

Izvor: SRNA