latinica  ћирилица
13/09/2017 |  15:31 ⇒ 18:17 | Autor: RTRS

Trebinje: Zbog parkiranja po trotoarima pojačane policijske kontrole (VIDEO)

Uprkos činjenici da u gradu postoji dovoljan broj parking mjesta, mnogi Trebinjci mjesto za vozila pronalaze na troarima u centru grada. Osim što čine prekršaj, vozači na ovaj način ugrožavaju i pješake.
Trebinje - parkiranje po trotoarima - Foto: RTRS
Trebinje - parkiranje po trotoarimaFoto: RTRS

U pojedinim ulicama u centru Trebinja zbog parkiranih vozila nemoguće je hodati trotoarom. Za sobraćajni znak koji zabranjuje parkiranje, izgleda, niko ne mari. Parkira se gdje ko stigne i gdje se ukaže slobodno mjesto.

Osim što čine prekršaj, nesavjesni vozači istovremeno ugrožavaju i pješake koji su zbog zauzetog trotoara primorani da hodaju po ulici.

Razlog sve učestalijeg nepropisnog parkiranja, smatraju u policiji, jeste veća cijena parkinga. U planu je, kažu, preduzimanje novih mjera, kako bi se riješio ovaj problem, koji je u Trebinju sve izraženiji.

Žarko Laketa, načelnik PU Trebinje, ističe da je u planu je da se uradi vertikalna i horizontalna signalizacija, te saobraćajni znaci kojih nema u pojedinim ulicama.

Zbog nepropisnog parkiranja i ugroženosti pješaka, iz Policijske uprave Trebinje poručuju da će u narednom periodu biti pojačane policijske kontrole.