latinica  ћирилица
13/09/2017 |  14:56 | Autor: RTRS

Majkić: Haotičan izvještaj Agencije za nadzor nad tržištem

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić kritikovala je informaciju o aktivnostima Agencije za nadzor nad tržištem BiH, koju je ovom domu dostavila Zajednička komisija za ekonomske reforme i razvoj, ocijenivši da dobijeni materijal "oslikava sav jad i haos u kojem se nalazimo".
Dušanka Majkić - Foto: RTRS
Dušanka MajkićFoto: RTRS

"Riječ je o neodgovornosti Savjeta ministara i nadležne institucije", istakla je Majkićeva, izrazivši nezadovoljstvo što sjednici ne prisustvuje direktor Agencije Aleksandar Golijanin, već njegov zamjenik Dražen Primorac.

Majkićeva je navela da je, nakon zamjerki na ranije dostavljene informacije, ovo treći materijal koji je pripremila Agencija za nadzor nad tržištem.

"Ovo je vrhunac. Informacija je na povećanom broju strana, loše iskopirana, nereprezentativna, sramotna za parlament. Agencija koja hoće da predstavi da im treba novac, poslala je nedovršen i neprimjeren materijal u parlament", istakla je Majkićeva i dodala da bi u zemlji koja drži do sebe takvi rukovodioci bili smijenjeni.

Ona je zamjerila Kolegijumu što nije zadržao minimum kritičnosti kada su u pitanju dokumenti koji dolaze u parlament.

"O ovome ne vrijedi uopšte govoriti. Treba tražiti da agencija pošalje novi materijal i da nakon toga Komisija za ekonomske reforme zauzme stav, pa tek onda da se raspravlja u parlamentu i zauzimaju stavovi šta treba uraditi kako bi se ova agencija dovela u red", zaključila je Majkićeva.

Nezadovoljstvo informacijom izrazio je iz poslanik BPS-a Zaim Backović, ističući da iz dobijenog materijala nije mogao da dođe do suštine, a to bi trebalo da bude zaštita potrošača.

Prije poslaničke rasprave, elektronsku prezentaciju informacije Agencije za nadzor nad tržištem BiH održao je zamjenik direktora agencije Dražen Primorac.

Izvor: Srna