latinica  ћирилица
13/09/2017 |  13:04 ⇒ 20:33 | Autor: RTRS

Istočna Alternativa: Savez za promjene izaziva haos u Srpskoj

Udruženje građana "Istočna alternativa" Republike Srpske upozorava da stranke koje čine Savez za promjene nastoje da izazovu haos i nestabilnost u Srpskoj, da bi došlo do eventualne intervencije međunarodne zajednice koja bi im omogućila dolazak na vlast.
Istočna alternativa - Foto: RTRS
Istočna alternativaFoto: RTRS

Predsjednik ovog udruženja Vojin Pavlović kaže da je stav članstva "Istočne alternative" da je rad opozicionih poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske poražavajući za one koji su ih birali, ali i za cijelu Srpsku.

Osudivši odnos opozicionih poslanika prema Republici Srpskoj i njihovo ponašanje u Narodnoj skupštini, Pavlović je ocijenio da opozicioni poslanici žele po svaku cijenu da se "dokopaju" vlasti iako ništa novo nemaju da kažu i ponude narodu.

Pavlović ukazuje da "njihovi mentori i mecene iz Sarajeva i sa Zapada" gube strpljenje, što unosi dodatnu nervozu među opozicione poslanike, jer nisu opravdali veliku pomoć koja im je pružana za "razbijanje institucija Srpske".

"Naše udruženje pruža apsolutnu podršku premijerki Željki Cvijanović koja je argumentima, rezultatima rada i očuvanjem Republike Srpske demantovala sve insinuacije i izmišljotine o stanju u institucijama Srpske, koje je u medijima i na sjednici Narodne skupštine iznosila grupa opozicionih poslanika, kojima nije cilj razvoj i bolji život stanovnika nego uništenje Srpske", naglasio je Pavlović.

Predstavnici opozicije na sjednici Kolegijuma Narodne skupštine Republike Srpske ultimativno su zatražili da revizorski izvještaji budu razmatrani u nastavku 21. redovne sjednice parlamenta, što nije prihvaćeno, nakon čega su danas blokirali rad aprlamenta Srpske.

Kao kompromisno rješenje ponuđeno im je da naredna sjednica bude održana za 15 dana, kada bi bile razmatrane tačke koje opozicija traži, što oni odbijaju.

Poslanici opozicije sinoć su fizički blokirali sto u sali parlamenta za kojim sjedi skupštinsko rukovodstvo, zahtijevajući održavanje sjednice skupštinskog Kolegijuma.

Izvor: Srna