latinica  ћирилица
13/09/2017 |  12:55 ⇒ 18:34 | Autor: RTRS

Pogledajte kako je opozicija istjerala snimatelje RTRS-a iz skuštinske sale! (VIDEO)

Blokadu rada Narodne skupštine Republike Srpske obilježio je napad na predstavnike Radio-televizije Republike Srpske.
NS RS - Foto: Screenshot
NS RSFoto: Screenshot

Miladin Stanić, poslanik Srpske demokratske stranke, izrčito je zatražio, prvo od jednog a kasnije i od drugog snimatelja RTRS-a koji su bili zaduženi da prate dešavanja u NSRS, da prekinu snimanje i napuste skupštinsku salu.

Nakon što su naši snimatelji krenuli da iznose kamere, Stanić je insistirao da se vrate i po stative, uz konstataciju da naša medijska kuća ima dovoljno kamera u Narodnoj skupštini i da ne treba da budu i u skupštinskoj sali, gdje poslanici opozicije blokiraju rad Parlamenta Srpske.

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu PS BiH Staša Košarac izjavio je danas da je u toku specijalni rat protiv Republike Srpske i da "SDS, zajedno sa strancima, PDP-om, NDP-om pokušava izazvati haos u Srpskoj". On smatra da je jasno da se predstavnici iz Republike Srpske u institucijama BiH koriste za obračun protiv institucija Srpske.

- Svjedoci smo da se napadaju institucije i značajne političke ličnosti Republike Srpske, kao i RTRS. Očigledno je da je nova arena za opoziciju na jedan necivilizovan način i Narodna skupština Republike Srpske - istakao je Košarac.