latinica  ћирилица
11/09/2017 |  12:08 ⇒ 13:25 | Autor: RTRS

Novi Grad- Una privukla brojne turiste (VIDEO)

Turizam u Novom Gradu zima značajno mjesto u startegiji razvoja ove lokalne zajednice. Ovogodišnja turistička sezona bila je uspješna, jer je zabilježen veći broj turista.
Novi Grad - Foto: RTRS
Novi GradFoto: RTRS

Sadržaji na rijeci Uni i njena ljepota i ove godine privukli su mnogobrojne turiste. Iako još nema dovoljno smještajnih kapaciteta, ipak oni koji se bave ovim poslom zadovoljni su turističkom sezonom.

- Una je neponovljiva, uvijek privlači turiste i oni dolaze. Mi smo se trudili da turisti odu zadovoljni. Naravno, ima tu nekih grešaka koje moramo ispraviti, a na njima se uči - kaže Zoran Umićević, iz Gradske plaže "Ada".

Miroslav Babić, iz kampa na Uni, navodi da turisti dolaze da se opuste i odmaraju.

- Pružam im usluge ribarenja lađom, kupanje, a tu je i dobra domaća hrana. Pokušavam se snaći u svemu tome, malo je teško ali ide na bolje - iskren je Miroslav.

Već tri godine u Novom Gradu djeluje Turistička organizacija koja je mnogo uradila na promociji turističkih potencijala. Organizovali su brojne sadržaje na Uni.

Momir Kovačević, dirketor TO Novi Grad, kaže da je ova sezona za 30 odsto uspješnija nego prošlogodišnja.

- Tome je pogodovalo i lijepo vrijeme, jer je bilo dosta sunčanih dana. Generalno, od juna su krenule aktivnosti koje su doprinijele da sve bude uspješnije - rekao je Kovačević.

Osim turističkih potencijala rijeka Une, Sane i Јapre, mnogo se uradilo i na promociji seoskog turizma koji bi trebalo da bude u funkciji naredne sezone.