latinica  ћирилица
11/09/2017 |  11:20 | Autor: RTRS

Vladika Irinej pozvao vjernike da pomognu ugroženim žrtvama uragana

Vladika istočnoamerički Irinej pozvao je vjernike Srpske pravoslavne crkve da pomognu žrtvama uragana "Harvi" i "Irma" koji su desetkovali dijelove SAD, uzrokujući uništenje, traume i gubitak ljudskih života i imovine.
Vladika istočno američki Irinej    (Foto:soc.org.au) -
Vladika istočno američki Irinej (Foto:soc.org.au)

On je poručio da je da svi vjernici treba ne samo da se mole nego i da podijele teret sa onim ugroženim, time što će izražavati solidarnost i zabrinutost i pružati neophodnu pomoć, saopšteno iz SPC.

"Apelujemo da naše sveštenstvo, monaštvo i vernici svoje priloge direktno šalju Međunarodnoj pravoslavnoj dobrotvornoj službi- agenciji pod pokroviteljstvom Konferencije kanonskih pravoslavnih episkopa SAD, koja će ukazivati pomoć putem svojih operativnih grupa svima koji imaju potrebu", rekao je vladika Irinej.

On je zahvalio pravoslavnim Srbima Martinike koji su obrazovali grupu nazvanu "Misija" kako bi bili u kontaktu sa vjernicima na ostrvima Sent Martin, Sent Bartolemi i Gvadelup.

"Misija" je prikupila dovoljno hrane i odjeće kako bi pomogla onima koji su najviše pogođeni na Sent Martinu i ostrvu Gvadelup, naveo je vladika Irinej.

Izvor: SRNA