latinica  ћирилица
01/03/2017 |  19:07 ⇒ 20:18 | Autor: RTRS

I Bileća dočekala novi Kustin film (VIDEO)

Nakon Banjaluke, Hercegovačka premijera filma "Na mliječnom putu" održana je u Bileći. Nimalo slučano - na području ove opštine film je sniman, a svojih pet minuta slave dobio je i načelnik lično.
Bileća: Premijera filma "Na mliječnom putu" - Foto: RTRS
Bileća: Premijera filma "Na mliječnom putu"Foto: RTRS

S obzirom na to da korijene vuče upravo iz Bileće nije ni čudo, kaže proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica, što je premijera njegovog novog filmskog ostvarenja priređena baš u ovoj opštini.

- Bileća ima oskarovce, moji su odavde, postoje mnogi ljudi koji nisu samo prošli kroz Bileću nego su se tu i rodili njihovi đedovi, koji su kasnije napravili dobre filmove. Ova premijera je početak velike saradnje - naveo je Kusturica.

Novim ostvarenjem Emir Kusturica otvorio je filmska vrata mnogim Hercegovcima, koji nisu mogli ni zamisliti da će se ikada naći u svijetu filma. Јedan od njih je i Miljan Aleksić načelnik opštine Bileća.

- Proveo sam pet nezaboravnih dana sa Monikom, Emirom i Slobodom. Ovo glumačko iskustvo za mene je bilo nešto novo i nadam se da će Kusta u našu Hercegovinu ponovo doći sa nekom dobrom idejom za film i da ću dobiti malo više prostora - ističe Aleksić.

Glumica Sloboda Mićalović rekla je da se u Hercegovini osjeća kao na svom terenu i da se rado vraća u ove krajeve.

- Јa se rado vraćam u Hercegovinu i nekako se zaista osjećam kao vaša sugrađanka iako to nisam. Uživala sam, a što se tiče filma to je jedna divna, bajkovita priča - rekla je ona.

Film "Na mliječnom putu" večeras će biti prikazan i u trebinjskom Domu kulture sa početkom u 21 čas, a projekciji će prethoditi izložba fotografija nastalih tokom snimanja filma.