latinica  ћирилица
01/03/2017 |  16:00 ⇒ 22:30 | Autor: RTRS

Kneževo bez javnog prevoza (VIDEO)

Građani Kneževa danas su ostali bez javnog prevoza, jer je autoprevoznik "Transport" zbog nelegalne konkurencije, kao znak upozorenja obustavio prevoz.
Kneževo - transport - Foto: RTRS
Kneževo - transportFoto: RTRS

U proteklih deset godina zbog nelegalnih prevoznika kažu u ovom preduzeću izgubili su oko 1,5 miliona maraka.

U preduzću "Transport" tvrde da godinama vode borbu sa nelegalnim prevoznicima koji im "kradu" putnike. Zbog sve manjeg broja putnika, kažu, uskoro im se neće isplatiti raditi ovaj posao.

U inspekciji se žale da neregistrovane prevoznicike nisu u mogućnosti spriječiti u obavljaju ovog posao zbog neprecizne zakonske regulative.

U resornom ministarstvu odgovaraju – zakon nije problem.

- Mi smo 2008. godine u Zakonu o prevozu u drumskom saobraćaju definisali i propisali odredbe zakona na osnovu kojih inspekcijski organi mogu jasno da identifikuju nekoga ko vrši prevoz suprotno zakonu i ko nije regiostrovao djelatnost prevoza, pojašnjava Nataša Kostić, pomoćnica ministra drumskog saobraćaja u Ministarstvu saobraćaja i veza Republike Srpske.

U Opštini tvrde da su zbog nelegalnog prevoza na gubitku i građani i radnici u "Transportu".

Goran Borojević, načelnik opštine Kneževo, ističe da je šteta za opštiunu i za same radnike da kubure sa tim problemom. - Mislim da je problem nelegalnog prevoiza prisutan u čitavoj Republici a ne samo u Kneževu, dodaje Borojević.

Ne bude li spriječen rad nelegalnih prevoznika i zaposleni u kneževskom "Transportu" kažu da će biti primorani da potraže novi posao.