latinica  ћирилица
31/10/2016 |  07:36 ⇒ 12:22 | Autor: RTRS

Počinje Masters turnir u Parizu, prenos na RTRS

Posljednji Masters turnir sezone u Parizu počinje danas.
ATP Masters 1000 Pariz (Ilustracija: RTRS) -
ATP Masters 1000 Pariz (Ilustracija: RTRS)

Najzanimljivije mečeve prenosiće naša televizija, a od srpskih predstavnika gledaćemo Novaka Đokovića, Viktora Troickog i Dušana Lajovića. 

 Titulu na Mastersu u Parizu brani najbolji teniser svijeta Novak Đoković. Srpski as je prethodno poražen u polufinalu Mastersa u Šangaju od Roberta Bautiste Aguta, a na turnirima u Parizu i Londonu pokušaće da odbrani prvo mjesto na ATP listi do kraja godine.

U Parizu će Novak početi od druge runde protiv boljeg iz meča Nikolas Almagro i Žil Miler, kada ćemo videti koliko se psihički i fizički oporavio srpski teniser, jer prethodnih nedjelja nije krio da je prolazio kroz period zasićenja.
Drugi teniser svijeta Endi Marej nakon što je osvojio i Beč, pobjedom nad Žo-Vilfredom Congom, došao je u situaciju da na predstojećem Mastersu u Parizu prvi put u karijeri postane "Broj 1".

Srpski as će Masters u Parizu početi sa 1915 bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca.

Poslije podizanja trofeja u Beču Marej je prokomentarisao da se primakao prvom mjestu na ATP listi, ali da je još daleko od toga.

Svakom pobjedom sam sve bliži, ali čeka me dug put. Čini se da je mali korak od drugog do prvog mjesta, ali to je najteži korak. Mnogo je lakše probiti se sa 100. mjesta do 50 najboljih.

Viktor Troicki će u prvom kolu igrati protiv Adrijana Manarina, dok će se Dušan Lajović sastati sa Ivom Karlovićem. Oba ova meča na programu su sutra, a najzanimljivije duele sa ovog turnira prenosiće naša televizija.