latinica  ћирилица
20/10/2016 |  15:13 ⇒ 20:28 | Autor: RTRS

U petak oblačno, kiša krajem dana (VIDEO)

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, krajem dana ili u večernjim časovima očekuje se jače naoblačenje praćeno kišom sa zapada prema centralnim i istočnom područjima, saopštili su meteorolozi.

Ujutro se očekuje pretežno oblačno uz slabu povremenu kišu, a na istoku promjenljivo oblačno i suvo, oko rijeka maglovito.

Tokom dana ostaje pretežno oblačno i svježije vrijeme uz povremenu kišu, koja će prema večeri jačati i ponegdje u Krajini i Hercegovini biće intenzivnija, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Vjetar slab do umjeren sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini slab do umjeren južni i jugozapadni. Јutarnja temperatura od šest do deset stepeni, na jugu od deset do 14 stepeni Celzijusovih.

Najviša dnevna temperatura od 10 do 16, na jugu od 17 do 20 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Danas je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a kiša je registrovana u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima.

Temperatura vazduha u 14.00 časova: Bjelašnica četiri stepena, Čemerno, Mrakovica, Ivan-sedlo i Kupres 11, Foča, Rudo, Srbac, Banjaluka, Bihać, Zvornik i Goražde 12, Mrkonjić Grad, Ribnik, Gacko, Han Pijesak, Gradačac, Sanski Most, Bijeljina i Sarajevo 13, Drvar, Livno i Zenica 14, Kalinovik i Nevesinje 15, Bileća 16, Višegrad Tuzla, Doboj i Trebinje 17 stepeni Celzijusovih.

U Šipovu, Bugojnu, Јajcu, Neumu i Stocu danas u 14.00 časova izmjereno je 18 stepeni Celzijusovih, Čapljini 19, Mostaru i Srebrenici 20 stepeni Celzijusovih.

Izvor: SRNA