latinica  ћирилица
04/04/2016 |  08:25 ⇒ 08:26 | Autor: RTS

Đoković: Posebno sam vezan za Majami

Prvi teniser svijeta Novak Đoković rekao je da je zadovoljan osvajanjem Mastersa u Majamiju i da se nada da će i narednih godina biti uspješan, pošto je u tom gradu osvojio prvi veliki trofej u karijeri.
Novak Đoković - Foto: Screenshot
Novak ĐokovićFoto: Screenshot

"Imam posebnu povezanost sa ovim turnirom. U Majamiju sam 2007. godine osvojio svoju prvu veliku titulu, to je bila odskočna daska u mojoj karijeri i zbog toga volim ovdje da se vratim. Nadam se da će se naša ljubav nastaviti narednih godina i da ću osvajati još titula", rekao je Đoković poslije finalnog meča na Mastersu u Floridu.

Đoković je u finalu turnira u Majamiju pobjedio Keija Nišikorija iz Јapana sa 6:3, 6:3 i postao prvi igrač u istoriji sa 28 osvojenih Masters trofeja. Iza njega su ostali Španac Rafael Nadal sa 27 titula i Švajcrac Rodžer Federer sa 24.

On je osvojio svoj šesti trofej u Majamiju i izjednačio se sa legendarnim američkim teniserom Andreom Agasijem.

Povodom spekulacija da će Majami izgubiti domaćinstvo turnira, Đoković je rekao publici da ne brine, "pošto će turnir ostati ovdje".

Nišikori je čestitao Đokoviću na osvajanju turnira.

"Nadam se da ću te pobjediti sljedeći put. Uvijek je teško protiv Novaka, to je veliki izazov za mene. Nadam se da ću osvojiti Masters sljedeći put", rekao je šesti teniser svijeta Nišikori.