latinica  ћирилица
26/03/2016 |  21:51 | Autor: RTRS

Nadal predao meč DŽumhuru

Rafael Nadal predao je meč Damiru DŽumhuru u drugom kolu Majamija, dok je teniser iz BiH vodio sa 2:6, 6:4, 3:0.
Damir DŽumhur (FOTO: ba.n1info.com) -
Damir DŽumhur (FOTO: ba.n1info.com)

Damir DŽumhur plasirao se u treće kolo ATP turnira u Majamiju nakon što mu je Rafael Nadal predao meč.

Nadal je sjajno ušao u meč, pa je prvi gem dobio bez izgubljenog poena. Naredni je donio dosta uzbuđenja, s obzirom da je Španac imao čak devet brejk lopti. Pokazao je tada bh. teniser stabilnost i čvrstinu, te je nakon velike borbe došao do poravnanja (1:1).

Ponovo je Rafa bio ubjedljiv na svoj servis, a potom je prilično lako došao i do brejka (3:1). U nastavku seta Nadal je pružio još bolju igru, što je krunisao novim brejkom u 8. gemu.

Gubitak prvog seta nije puno uticao na DŽumhura. Naprotiv, on je zaigrao dosta angažovanije i agresivnije. To mu se ispaltilo, pa je nakon četiri odigrana gema došao do prednosti od 3:1.

Nastavio je neko vrijeme u istom ritmu DŽumhur, stigao je do 4:2, ali potom je uslijedio veliki pad u njegovoj igri. Iskusni Španac to koristi kako bi unio neizvjesnost u set (4:4). Ipak, ni tada nije posustao DŽumhur, vezao je dva gema i došao do izjednačenja u meču.

Lavovska bitka viđena je na startu odlučujućeg seta. Nadal je pri svom servisu imao 40:0, ali ni to nije bilo dovoljno za početno vođstvo. DŽumhur je nanizao četiri poena, stigao do brejk lopte, ali se Španac u prvi mah spasio.

Drugu brejk loptu nije mogao da sačuva, pa je bh. teniser u velikom naletu stigao do 2:0. Bio je ovo prvi međusobni duel ova dva igrača i prva pobjeda DŽumhura, koji će u narednoj rundi takmičenja igrati protiv pobjednika duela Kukuškin-Beluči.

Izvor: sportsport.ba