latinica  ћирилица
23/03/2016 |  11:13 ⇒ 12:03 | Autor: Index.hr

Alis Kuper ponudio 365.000 dolara za život u kući na Zelenkovcu!?

Slavni roker Alis Kuper je na svom Fejsbuk profilu ponudio fantastičnu sumu onome ko se odvaži da živi u rustičnoj kući u šumi Zelenkovca kod Mrkonjić Grada.
Kuća koju Kuper nudi na Fejsbuku - Foto: ilustracija
Kuća koju Kuper nudi na FejsbukuFoto: ilustracija

Besplatan krov nad glavom i zarada od hiljadu dolara dnevno skoro da izgleda kao bajka? Kako pišu portali, čuveni roker, poznat kao ekscentrik, najvjerovatnije se šalio, ali ne i njegovi fanovi kojih se prijavilo više od 25 hiljada, a ne treba zaboraviti ni više od 100 hiljada lajkova koje je pobrao.

Ali, da bi neko zaradio tolike pare, treba se odvažiti na život u drvenoj kući na osami, bez telefona, interneta, televizije i radija, a mnogima to danas djeluje neizvodljivo.

Međutim, u ovoj kući koju je sam svojim rukama napravio, decenijama je živio umjetnik Borislav Јanković Boro koga je iznenadila takva objava na Fejsbuku, donijevši mu i neočekivanu reklamu.

Boro kaže da je u ovoj kući živio tri decenije, a sve do prije nekoliko godina i bez struje, telefona i automobila. Koristio je vodu iz obližnje rijeke, što mu je, kako ističe, dobro djelovalo na inspiraciju i koncentraciju.

"Iz iskustva znam da se može živjeti bez brojnih civilizacijskih dostignuća i u direktnom kontaktu s prirodom. Ovdje možete živjeti sretan život svih 365 dana bez tehnologije i ljudi. Možete pokušati i na kraći period. Pokušajte...", napisao je Boro i zahvalio Kuperu na besplatnoj reklami.