latinica  ћирилица
21/03/2016 |  19:06 ⇒ 22/03/2016 | 08:38 | Autor: B92

Žrijeb za Majami: Novak na Rodžera u polufinalu

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković počeće odbranu titule u Majamiju protiv Јiržija Veselog ili Kajla Edmunda, odlučeno je žrebom.
Novak Đoković (foto: Twitter @BNPPARIBASOPEN) -
Novak Đoković (foto: Twitter @BNPPARIBASOPEN)

Srpski teniser je Masters na Floridi do sada osvajao pet puta, a pokušaće da ponovo podvig iz prethodne dvije godine kada je uspio da osvoji i Indijan Vels i Majami.

Na Mastersu u Majamiju na teren se vraća i Rodžer Federer poslije povrede, a Novak bi upravo protiv Švajcarca mogao da igra u polufinalu. Na drugoj strani žreba su Endi Mari, Stan Vavrinka i Rafael Nadal. Veoma zanimljivo bi moglo da bude već u drugom kolu, pošto će Del Potro igrati protiv Federera ako pobijedi Pelju.

U trećoj rundi Novakov rival bi mogao da bude Felisijano Lopes ili Martin Kližan. Srpski teniser bi u četvrtom kolu mogao da se sastane sa Dominikom Timom, dok bi projektivani rival u četvrtfinalu trebalo da mu bude Tomaš Berdih.

Viktor Troicki je takođe slobodan u prvoj rundi, a rival u drugom kolu biće mu Servantes ili mladi Rubljov, dok će Dušan Lajović na startu turnira igrati protiv kvalifikanta.

Projektovana četvrtfinala u Majamiju:

Đoković – Berdih
Federer – Ferer
Nadal – Vavrinka
Mari – Nišikori