latinica  ћирилица
05/07/2015 |  12:43 | Autor: Agencije

Detoksikacija tijela na prirodan način

Osim što pomaže u oblikovanju tijela, vježbanje povećava energiju, poboljšava raspoloženje i spriječava razne bolesti.

Dobar san potreban je tijelu kako bi se obnovilo i funkcionisalo najbolje što može. Zaboravite na sve što se priča o detoksikaciji tijela dijete i razni biljni preparati nisu najzdraviji način čišćenja organizma. Umjesto tih drastičnih mjera isprobajte ovih pet zdravijih varijanti.

Odmorite se

Detoksikacija se ne postiže samo hranom. Opustite se, radite jogu i dobro se naspavajte. Dobar san potreban je tijelu kako bi se obnovilo i funkcionisalo najbolje što može.

Izbjegavajte brzu hranu

Iz prehrane izbaci svu nezdravu, brzu hranu. Primjetićete kako bez prerađene hrane, loših ugljenih-hidrata i šećera imate više energije tokom cijelog dana. Probajte da izbacite i gluten, mliječne proizvode i alkohol na dvije nedjelje.

Krećite se

Redovno treniranje nije tu samo za mršavljenje. Osim što će pomoći u oblikovanju tijela, vježbanje će povećati energiju, poboljšati raspoloženje i spriječiti razne bolesti. 

Јedite svježu, zdravu hranu

Trudite se da uvijek jedete svježu hranu punu hranjivi sastojci. Kuhinju ispunite voćem i povrćem, žitaricama od cijelog zrna, orašastim voćem i proteinima. Mali trik: na tanjir stavite hranu u što raznolikijim bojama. Tako ćete u tijelo unijeti različite minerale, vitamine i antioksidanse.

Unosite dosta tečnosti

Temelj svake detoksikacije je voda. Pijte puno vode i tako ćete ubrzati probavu, probuditi cijeli probavni sistem i jetru. Uz vodu možete piti i čajeve ili vodu sa limunom.