latinica  ћирилица
BOŽIĆNI PROGRAM
Uz Radio Televiziju Republike Srpske
BOŽIĆNI PROGRAM
12:30
NA PROGRAMU
PONUTOSRIČETPETSUBNED
O EMISIЈI
BOŽIĆNI PROGRAM

 

RADOST BOŽIĆA

Redakcija zabavnog programa Radio-televizije Republike Srpske priprema i ove godine bogat praznični program povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika.

Badnji dan započinjemo šestočasovnim Јutarnjim programom, vodimo vas kroz cijelu Republiku Srpsku i upoznajemo sa običajima vezanim za ovaj dan u različitim krajevima, a našim gledaocima dijelimo poklone. Nakon Dnevnika 2 nastavljamo sa otvorenim kolaž programom uz mnoštvo pjesme, igre i najzanimljivijih priloga i uključenja zajedno iščekujemo najradosniji hrišćanski praznik!

"Radost Božića", je sedmočasovni otvoreni božićni program, koji počinje od 12 časova i 30 minuta, i koji urednička ekipa RTRS-a sprema za svoje gledaoce.

Uz orkestar Milana Јovanovića Јabučanca zabaviće nas Zorana Pavić, Renato Henc, Đorđe Čavić, Danka Stojiljković i Dejan Ćulum. Uz zvuke harmonike i lijepe narodne pjesme zavirićemo u svaki kutak naše Republike Srpske i kroz šarenilo običaja saznati više o vjeri i tradiciji. Vezilje, pletilje, zdravičari, guslari, slobodni umjetnici, svi naši gosti pokazaće nam kako se različitim običajima dočekuje i slavi Božić.

Novinarske ekipe uveliko su na terenu i maksimalno se trude da imaju što bolje priče i priloge iz cijele Republike Srpske, a i regiona.

Program je koncipiran da se za svačiji ukus spremi po nešto, i iskrena želja uredničkog tima jeste da tog dana sa radošću uđe u sve domove Srpske, a i šire, te da sedmočasovno druženje bude na obostrano zadovoljstvo.

Domaćinima u studiju, Verici Kalaba i Srđanu Radanoviću gledaoci će moći da se jave direktno u program, a oni će one najbrže i najsrećnije obradovati lijepim i vrijednim poklonima. Domaćini pozivaju i sve one koji žive u inostranstvu da im pišu na bozic@rtrs.tv, kao i da sa njima i svim ostalim gledaocima podijele sreću praznika.

Nadamo se da ćemo za ovaj Božić biti glavni "krivci" za razbibrigu i ugodnu atmosferu u vašim domovima!

 

MIR BOŽIЈI, HRISTOS SE RODI!

Redakcija: Posebne emisije

Kontakt: