latinica  ћирилица
18/10/2018 |  22:48 ⇒ 19/10/2018 | 09:01 | Autor: RTRS

Terzić: Imamo ogroman motiv. Želimo u finale!

Meč između Srbije i Holandije igra se u Јokohami.
Zoran Terzić - Foto: sportskacentrala.com
Zoran TerzićFoto: sportskacentrala.com

Selektor najboljih odbojkašica Srbije Zoran Terzić rekao je da će utakmica sa Holandijom biti mnogo teška i da će plasman u finale SP odlučiti motiv, želja i igra u odbrani.

Srbija i Holandija će se u petak od 6.40 sastati u polufinalu Svjetskog prvenstva u Јapanu.

- Biće mnogo teška utakmica, to je sigurno. Holanđanke imaju veliki motiv da nas pobjede, ali imamo i mi svoje motive, želimo do finala Svjetskog prvenstva. Odlučiće želja, motiv i igra u odbrani. Ne bi trebalo da strahujemo za druge elemente - rekao je Terzić u najavi utakmice.

Djevojke treniraju u Јokohami, raspoloženje je tu, znanja ne nedostaje, atmosfera je domaća, sve je spremno za spektakl u polufinalu SP sa Holandijom (petak, 6.40 po našem vremenu).

Terzić je ocenio da su ekipe Srbije i Holandije sličnog kvalitetu.

- Holandija je pokazala da spada u red favorita na ovom prvenstvu. Nije slučajno u polufinalu. Igraju veoma dobro, a ekstremno su motivisane. Imaju ogromnu želju da naprave iskorak i na velikom takmičenju osvoje medalju.

Odbojkašica Srbije Ana Bjelica pohvalno je govorila o Holandiji, ali je rekla da se nada dugo očekivanom finalu.

- Ovo je velika stvar, to su snovi koje svako sanja. Јoš nisam ni svesna jer sam koncentrisana na utakmice i treninge. Ne mogu da opišem kako se osećam zbog ulaska u polufinale. Porazi su došli u pravo vrijeme, kada nije bitno, a kada je bilo bitno smo pobjeđivale i nadam se da ćemo tako da nastavimo - rekla je Bjelica.

Izvor: Srbija Danas