latinica  ћирилица
17/10/2018 |  20:42 | Autor: B92

Đoković neće igrati u Beču!

Srpski teniser Novak Đoković ipak neće nastupiti na ATP turniru u Beču. Iako je sam najavio mogućnost da dođe na "Esste Bank Open" kako bi povećao svoje šanse da se domogne prvog mjesta na ATP listi, Srbin je odlučio da mu nije potrebna "prečica".
Novak Đoković (Foto: Tanjug / AP Photo/John Minchillo) -
Novak Đoković (Foto: Tanjug / AP Photo/John Minchillo)

Direktor turnira Hervig Štraka je pokušao da dovede drugog tenisera svijeta na svoj turnir, ali posleij Endija Marija i Rafaela Nadala dobio je još jedno "ne" od najvećih zvijezda.

-Nakon što je Novak osvojio Masters u Šangaju, bilo je jasno da mu nisu neophodni poeni iz Beča da bi na kraju sezone postao broj jedan. Ipak smo pokušali sve što je bilo moguće da ga dovedemo - rekao je Štraka.

Uprkos negativnom odgovoru Đokovića, Nadala i Marija, ljubitelji tenisa će u Beču moći da gledaju vrlo atraktivan turnir jer će nastupiti Dominik Tim, Kevin Anderson, Kei Nišikori, Grigor Dimitrov, DŽon Izner i Nik Kirjos, od igrača iz Top 20 sa ATP liste.

Umjesto Đokovića na turniru će nastupiti Denis Novak koji je dobio posebnu pozivnicu, da će u centru pažnje biti Јirgen Melcer kojem će ovo biti poslednji profesionalni turnir u karijeri.

Đoković je trenutno drugi na ATP listi sa samo 215 bodova manje od lidera Nadala. Osim Beča postoji opcija da dodatne bodove u borbi za broj 1 osvojii i u Bazelu koji je na programu 22-28. oktobra.

U Novakovom zvaničnom rasporedu su do kraja godine još samo dva turnira – Masters u Parizu koji počinje 29. oktobra, te Završni masters u Londonu 11-18. novembra.