latinica  ћирилица
14/10/2018 |  16:06 ⇒ 19:32 | Autor: RTRS

"Prava Crna Gora": Patrijarh Irinej je dobrodošao u Crnu Goru

Njegova svetost patrijarh srpski Irinej je dobrodošao u Crnu Goru kod ovdašnjeg naroda, a manje je bitno što nije dobrodošao u vrhu vlasti, koja ovu zemlju želi da otrgne od sopstvenog bića, poručeno je iz stranke "Prava Crna Gora".
Patrijarh Irinej - Foto: RTRS
Patrijarh IrinejFoto: RTRS

"Politika zvanične crnogorske vlasti, kojom se stvara atmosfera šikaniranja prvog čovjeka Srpske pravoslavne crkve, patrijarha Irineja, je antisrpska, anticrnogorska i anticivilizacijska. Osim toga, služi učvršćivanju vlasti jer se konstantno produbljuju podjele među pravoslavnim narodom", navode iz "Prave Crne Gore".

Ova stranka navodi da crnogorska vlast problematizuje ulazak patrijarha u Crnu Goru "dok bjelosvjetski i lokalni kriminalci i tajkuni nesmetano prelaze granicu, nerijetko dočekani počastima".

"`Prava Crna Gora` smatra da je vlast u Podgorici dobila zadatak da do kraja `ukrajinizuje` Crnu Goru, pa je tako logično da se baca kamenjem na patrijarha i SPC. Istinska većinska Crna Gora i te kako želi najbolje odnose sa Srbijom i Srpskom pravoslavnom crkvom", navodi se u saopštenju.

U ovoj stranci ukazuju da istraživanja javnog mnjenja pokazuju da SPC uživa ogromno povjerenje naroda, više od 70 odsto, te da je to "najbolja poruka patrijarhu da je dobrodošao".

Iz Uprave policije je ranije danas potvrđeno da će patrijarhu Irineju biti dozvoljen ulazak u Crnu Goru.

List "Pobjeda" je danas, pozivajući se na izjavu visokog policijskog zvaničnika, javila da patrijarhu Irineju, ipak, neće biti dozvoljen prelazak crnogorske granice.