latinica  ћирилица
12/10/2018 |  18:33 | Autor: RTRS

Prva liga Republike Srpske: Derbi u Јanji

Ovog vikenda na rasporedu su mečevi 10. kola Prve lige Republike Srpske, a jedan od najzanimljivijih mečeva igra se u Јanji, gdje u semberskom derbiju sastaju se Podrinje i Sloga iz Gornjeg Crnjelova.
Fudbalski savez Republike Srpske - Foto: RTRS
Fudbalski savez Republike SrpskeFoto: RTRS

Domaći tim će pokušati da zaustavi komšije iz Crnjelova. Ima li Podrinje snage za tako nešto, veliko je pitanje, ali isto tako postoji dilema da li i Sloga može izdržati pakleni ritam koji je sebi postavila igrajući na tri fronta.

Na "Predgrađu" krajiški okršaj, stiže Kozara.  Željo ima kvaliteta da se suprostavi timu iz Gradiške, pa bi duel u Banjaluci mogao biti i te kako interesantan.

Tekstilac ima namjeru da Drinu još više prikuje za dno prvoligaškog karavana, i favorit je u ovom duelu, baš kao i Rudar u sudaru sa Slobodom.

I te kako zanimljivo moglo bi biti u Modriči, gdje gostuje Slavija. Duel bivših premijerligaša, u kojem će domaćin tražiti prolaz ka samom vrhu i nastavak odlične serije koju ima trener Marko Stojić.

Meč između Borca i Sutjeske odgođen je na zahtjev banjalučkog prvoligaša, jer u subotu poslije 27 godina na Gradski stadion u prijateljskom okršaju stiže Olimpija iz Ljubljane.

Parovi 10. kola:

Subota, 15 časova

Banjaluka: Željezničar Sport team - Kozara (Slaviša Mazić, Vlasenica),

Derventa: Tekstilac - Drina (Danko Butulija, Trebinje),

Јanja: Podrinje - Sloga (GC) (Bojan Panić, Prijedor),

Prijedor: Rudar Prijedor - Sloboda (MG) (Rajko Đorđić, Bijeljina),

Modriča: Alfa Modriča - Slavija (Ognjen Valjić, Banjaluka),

Banjaluka: Borac (BL) - Sutjeska (igra se u utorak 16. oktobra).

Plasman: Borac (BL) 23, Sloga (GC) 22, Sutjeska 13, Alfa Modriča 13, Slavija 13, Kozara 13, Rudar PD 12, Željezničar ST 11, Tekstilac 10, Podrinje 9, Sloboda (MG) 8, Drina 2.