latinica  ћирилица
10/10/2018 |  16:31 ⇒ 17:23 | Autor: RTRS

Osmina finala Kup Republike Srpske: Borac, Krupa i Radnik idu dalje!

Tri najveća favorita, premijerligaši Radnik, Krupa i prvoligaš Borac izborili su prolaz u 1/4 finale Kupa Republike Srpske, dok je najveće iznenađenje napravio regionalac Skugrić koji je eliminisao prvoligaša Podrinje.
Fudbalski savez Republike Srpske - Foto: RTRS
Fudbalski savez Republike SrpskeFoto: RTRS

Odlična utakmica i u Gornjem Crnjelovu. Semberski derbi otišao je na stranu premijerligaša Radnika, ali tek poslije izvođenja jedanaesteraca (6:7), poslije regularnih 90 minuta igre, rezultat je bio 2:2. Braniulac trofeja se na kraju provukao, uz konstataciju da je u regularnom toku Đurić promašio kazneni udarac za goste.

"Luda" utakmica u Mišićima i na kraju prolaz dalje regionalca sa Centra, ekipe Skugrića! Domaćin je imao prednost od 4:0, ali ni to nije bilo dovoljno da se slomi otpor Podrinja, koje je uspjelo da s evrati u igru i u finiš meča uđe sa rezultatom 4:4. Ipak, pred sam kraj Blagojević postiže peti pogodak za Skugrić i doniosi svom timu najveći uspjeh u istoriji kluba.

Krupa je opravdala ulogu favorita u duelu u Prijedoru, lako porazivši Rudar sa 4:0. Јunak susreta bio je Almir Aganspahić, koji je postigao het-trik u dresu premijerligaša iz kanjona "Tijesno".

Susret nekadašnjih premijerligaša na Sokosu otišao je na stranu danas drugoligaša, domaćina Glasinca, koji je minimalnim rezultatom 1:0 bio bolji od Kozare (2:1). S obzirom na rangove takmičenja i ovaj rezultat može se smatrati iznenađenjem.

Šekovići iako su poveli golom Filipića nisu mogli parirati lideru Prve lige RS iz Banjljluke. Borac je već do poluvremena imao prednost od dva pogotka (1:3), a Јakupović je u nastavkuz samo zacementirao trijumf "crveno-plavih".

Leotar je lako prošao kroz Derventu, Birač nije bio dostojan rival drugoligašu iz Trebinja, koji je na krilima golgetera Perovića izborio plasman među osam najboljih ekipa u Kupu Srpske.

Iznenađenje i u Žeravici, gdje je drugoligaš Јedinstvo bilo bolje od prvoligaša Slobode. Mrkonjićani su bili favoriti samo na papiru, a Škorić i Stanković donijeli su veliko slavlje svojim navijačima u predgrađu Gradiške.

U duelu drugoligaša Ljubić je slavio u Doboju protiv Sloge sa 2:1, a junak susreta bio je dvostruki strijelac prnjavorčana Danko Segić, koji je pobjedonosni gol postigao u sudijskoj nadoknadi meča.

Titulu

Rezultati 1/8 finala Kupa Republike Srpske:

Gornje Crnjelovo: Sloga - Radnik 2:2, penalima 6:7 (Arnautović, Macanović - Brković 2)

Doboj: Sloga - Ljubić 1:2 (Radovanović - Segić 2)

Derventa: Birač - Leotar 0:4 (Medan, Perović 2, Zečević)

Žeravica: Јedinstvo - Sloboda (MG) 2:0 (Škorić, Stanković)

Mišići: Skugrić 1964 - Podrinje 5:4 (Milošević 2, Savić, Mašić, Blagojević - Zekić 2, Došlo, Јanjić)

Sokolac: OFK Glasinac 2011 - Kozara 1:0 (Blagojević)

Šekovići: Šekovići - Borac (BL) 1:4 (Filipić - Čudić, Mojović 2, penal, Јakupović)

Prijedor: Rudar Prijedor - Krupa 0:4 (Aganspahić 3, Lukić)