latinica  ћирилица
09/10/2018 |  10:29 ⇒ 12:26 | Autor: RTRS

Medicinski fakultet u Foči slavi četvrt vijeka postojanja

Medicinski fakultet u Foči jedan je od 17 fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu koji ovih dana obilježava četvrt vijeka postojanja. Na fakultetu na četiri studijska programa i tri ciklusa studija studira 1400 studenata iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije i Crne Gore.

U subotu, 13. oktobra, u amfiteatru fakulteta, u 9.00 časova počeće Međunarodni kongres stomatologa, a dan kasnije u Gradskom pozorištu u 13.00 časova biće promovisani diplomirani studenti.

Svečana sjednica povodom 25 godina rada Medicinskog fakulteta zakazana je za ponedjeljak, 15. oktobra, sa početkom u 13.00 časova u amfiteatru fakulteta.

Svečanosti će biti završene u četvrtak, 18. oktobra, seminarom "Patronažna služba u promociji razvoja u ranom djetinjstvu, prevenciji i ranom otkrivanju poremećaja zdravlja kod djece".

U programu obilježavanje proslava u Muzeju "Stara Hercegovina" biće otvorena Izložba slika i dokumenata "Četvrt vijeka Medicinskog fakulteta u Foči". Značajan segment obilježavanja i tradicionalni Kongres doktora stomatologije sa međunarodnim učešćem.