latinica  ћирилица
21/09/2018 |  19:55 ⇒ 21:00 | Autor: SRNA

Zlatni grb opštine Vlasenice dodijeljen predsjedniku Dodiku

U Vlasenici je danas obilježena Mala Gospojina, krsna slava i Dan ove opštine, a najveće opštinsko priznanje, Zlatni grb opštine Vlasenica, ove godine dodijeljeno je predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, dok je svečano otvoren i Vatrogasni dom u čiju izgradnju je uloženo 190.000 KM.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

Vatrogasni dom, za koji je opština Vlasenica izdvojila 90.000 KM, a 100.000 KM obezbijeđeno je iz sredstava Razvojnog programa Investiciono-razvojne banke /IRB/ Republike Srpske, presijecanjem trake otvorili su načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević i direktor IRB-a Snežana Vujnić.

U sklopu obilježavanja slave jutros je položeno cvijeće na Boračkom groblju u Vlasenici, potom je u Crkvi Svetih apostola Petra i Pavla služena slavska liturgija i parastos žrtvama otadžbinskog rata, te prelomljen slavski kolač.

Na svečanoj sjednici pojedincima, preduzećima, ustanovama i organizacijama, zaslužnim za razvoj opštine Vlasenica dodijeljena su opštinska priznanja.

Najveće opštinsko priznanje, Zlatni grb opštine Vlasenica, ove godine dodijeljeno je predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku za najviše zasluge u razvoju i prosperitetu ove opštine i izuzetan doprinos opštem napretku sadašnjih i budućih generacija, rečeno je na svečanoj sjednici.

Opštinsko priznanje Grb opštine Vlasenica dodijeljeni su direktoru SŠC "Milorad Vlačić", preduzećima "Zvornik putevi" i "Alpro", porodičnoj firmi "Iveks", te Investiciono-razvojnoj banci Republike Srpske.

Kraljević je novinarima izjavio da će za nekoliko dana početi i izgradnja nove zgrade Policijske stanice, te prva etapa izgradnje studenstko-đačkog doma, koja se finansira sredstvima Vlade Srbije.

"To je samo dio onoga što smo započeli. Iduće godine nas očekuju mnogo veći projekti i veći izazovi. Imamo dobar tim koji je spreman i sposoban da se suoči sa tim izazovima", rekao je Kraljević.