latinica  ћирилица
21/09/2018 |  18:17 ⇒ 20:12 | Autor: RTRS

Prvo hapšenje u slučaju "Dragičević"

Osnovni sud u Banjaluci je na prijedlog Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka odredilo jednomjesečni pritvor za jedno lice u predmetu u vezi sa ubistvom Davida Dragičevića

Osnovni sud u Banjaluci je na prijedlog Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka odredilo jednomjesečni pritvor za jedno lice u predmetu u vezi sa ubistvom Davida Dragičevića, potvrđeno je za RTRS. Nezvanično saznajemo da je riječ o Alenu Kukiću, inženjeru zaposlenom u M:tel-u. Kao razlog naveli su postojanje osnovane sumnje da je počinio krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela .

Nezvanično, Kukić se tereti za premontiravanje snimka sa jednog objekta, koji je nastao u noći kada je nestao pokojni David Dragičević. Iz Tužilaštva za sada samo šture informacije:

"Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao da uništi, sakrije, izmijeni ili falsifikuje dokaze ili tragove važne za krivični postupak, te iz razloga postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke".

Iako Tužilaštvo pokazuje da radi na ovom predmetu , iz grupe Pravda za davida nastavljaju po svome.

"Vrh Republike Srpske i vrh MUP-a treba da budu uhapšeni. Lavrov ne zna gdje je sletio", rekao je Davor Dragičević.

Postavlja se pitanje da li je onda istina u prvom planu borbe ove grupe? Ili bolje rečeno projekta, jer sve što nosi predznak Republike Srpske je pomenuto u ovoj izjavi. Portali i danas objavljuju slike onih koji podržavaju ovakav vid borbe, pa su tu oni koji su iz snajpera tzv. Armije BiH pucali po srpskim borcima i civilima ili komandanti ozloglašenih bataljona. Srpski mediji tvrde da se u Banjaluci sprema krvoproliće, koje ima za cilj, kako kažu, da spriječi održavanje izbora i pobjedu Dodikove koalicije.

"Predsjednik Srpske Milorad Dodik juče je jasno rekao da je američka ambasadorka u BiH Morin Kormak umiješana u neka dešavanja, ali ne izostavlja ni britansku ambasadu. Upravo oni imaju veliku želju da naprave cirkus u Republici Srpskoj", naveo je narodni poslanik u Skupštini Srbije i član Predsjedništva SNS-a Vladimir Đukanović.

Podsjećamo da je Tužilaštvo prije nekoliko dana podiglo optužnicu protiv dva službenika PU Banjaluka, zbog krivičnog djela sprečavanje dokazivanja.