latinica  ћирилица
21/09/2018 |  16:13 ⇒ 17:22 | Autor: B92

Nemanja Matić anonimno donirao 70.000 evra za liječenje dječaka

Nemanja Matić, srpski fudbaler, anonimni je donator koji je za malog Dušana Todorovića uplatio neophodnih 70.000 evra kako bi otputovao na liječenje u Barselonu.
Nemanja Matić - Foto: klix.ba
Nemanja MatićFoto: klix.ba

Porodica Todorović poslala je redakciji TV Centar iz Svilajnca dopis u kom obavještava javnost o stanju malog Dušana i još jednom zahvaljuje svim donatorima.

"Vjerujemo da želite da znate ko je anonimni uplatilac. U pitanju je gospodin Matić. Nemanja Matić kome se i ovim putem zahvaljemo od srca. Da ne nabrajamo pojedinačno i iz toga napravimo propust, želimo da se zahvalimo apsolutno svima koji su na bilo koji način uz nas! Duki je ujedinio ljude, Duki je spojio nespojivo", navodi se u dopisu.

Srpski reprezentativac je inače poznat kao veliki dobrotvor, a u rodnom Ubu glavni je finansijer lokalnog kluba Јedinstvo, a nije mu strano ni da dođe u prodavnicu i pokrije dugove svih mještana.

Vezista Mančester Јunajteda pomogao je i rekonstrukciju tornja i uređenje fasade i porte lokalne crkve, dok su mu se gradske vlasti odužile ulicom sa njegovim imenom.