latinica  ћирилица
21/09/2018 |  14:16 ⇒ 14:16 | Autor: SRNA

Krajem sljedeće godine autom preko mosta "Bratoljub"?

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović danas je izrazila očekivanje da bi građani preko mosta Bratunac-Ljubovija automobilom mogli da pređu u trećem kvartalu sljedeće godine, istakavši da su stvari oko izgradnje graničnog prelaza i dijela pristupnih saobraćajnica "zapele" na strani BiH.
Most "Bratoljub" u Ljuboviji (Foto: Sputnjik / TANJUG/ Dimitrije Gol) -
Most "Bratoljub" u Ljuboviji (Foto: Sputnjik / TANJUG/ Dimitrije Gol)

"Nadam se i verujem da ćemo nakon izbora /u BiH/ imati situaciju da krajem oktobra možemo da očekujemo da stvari vezane za izgradnju graničnog prelaza i jednog malog dela pristupnih saobraćajnica budu završene", rekla je Mihajlovićeva novinarima u Vladi Srbije.

Mihajlovićeva je dodala da je o tome razgovarala danas sa ministrom komunikacija i transporta BiH Ismirom Јuskom.

"Realno bi bilo, ukoliko sve to /u vezi sa graničnim prelazom i pristupnim saobraćajnicama/ uradi bosanska strana, da sledeće godine, negde u trećem kvartalu imamo mogućnost da svi zajedno konačno automobilima pređemo ovaj most", rekla je Mihajlovićeva.

Ona je podsjetila da je Srbija finansirala izgradnju mosta Ljubovija-Bratunac, nazvanog "Bratoljub", u želji da se ljudi što brže i više povezuju i da trgovina bude što efikasnija.

"Nisam srećna zbog toga što čekamo, ali još jednom podvlačim da što se Srbije tiče - mi smo naš posao završili", rekla je Mihajlovićeva, izrazivši nadu da će ovo biti poslednji infrastrukturni projekat "gdje su nekako političari odlučili da im politika bude mnogo važnija od života građana".

Јusko je rekao da je sve ono što je bilo pod ingerencijom ministarstva koje predvodi urađeno "prije više od nekoliko mjeseci".

On je dodao da je Uprava za indirektno oporezivanje BiH u završnoj fazi priprema za tender /za izgradnju graničnog prelaza/, a koji bi trebalo da bude raspisan u narednih 15 dana.

Most "Bratoljub" je završen, ali nije urađen dio pristupnih saobraćajnica i granični prelaz koji bi trebalo da se nalazi na teritoriji Bratunca.