latinica  ћирилица
21/09/2018 |  13:49 ⇒ 13:50 | Autor: SRNA

Dodik: Premijera filma "Zaspanka za vojnike" važna za kulturnu scenu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u razgovoru sa glumcima filma "Zaspanka za vojnike" istakao je važnost događaja kao što je večerašnja premijera ovog ostvarenja u Banjaluci za javnu i kulturnu scenu u Republici Srpskoj.
Predsjednik Srpske Milorad Dodik primio glumce filma "Zaspanka za vojnike" - Foto: RTRS
Predsjednik Srpske Milorad Dodik primio glumce filma "Zaspanka za vojnike"Foto: RTRS

Sastanku su prisustvovali predstavnici rukovodstva Pokreta "Pozitivne snage Srpske", a Dodik je ocijenio da su aktivnosti ovog pokreta jedna nova vrijednost i pristup koji treba pozdraviti, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

U Dječijem pozorištu Republike Srpske večeras će biti premijerno prikazan film "Zaspanka za vojnike" srpskog reditelja Predraga Antonijevića.

Film o Velikom ratu snimljen je prema scenariju Nataše Drakulić i motivima "Srpske trilogije" Stevana Јakovljevića.

"Zaspanka za vojnike" je priča o vojnicima jedne tobdžijske baterije u Prvom svjetskom ratu koji su kao i stotine hiljada drugih učinili da slava srpske vojske postane besmrtna.

U ovoj ratnoj drami uloge tumače Ljubomir Bandović, Nebojša Glogovac, Nataša Ninković, Radoš Bajić, Vuk Kostić, Marko Vasiljević, Vuk Јovanović, Marko Pavlovski, Nenad Okanović, Marko Gvero, Aleksandar Đurica, Ivan Đorđević, Nikola Ilić, Milica Mihajlović, Tihomir Arsić, Tara Јevrosimović.