latinica  ћирилица
21/09/2018 |  12:46 ⇒ 13:05 | Autor: SRNA

Vučić: "Tiršova dva" do 2022. godine

Beograd će do kraja 2022. godine dobiti novi objekat Dječje klinike - "Tiršovu dva" u čiju izgradnju i opremu će biti uloženo 54 miliona evra, najavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.
Aleksandar Vučić - Foto: Screenshot
Aleksandar VučićFoto: Screenshot

Vučić je, nakon posjete Dječje klinike u Tiršovoj rekao novinarima da je u renoviranje starog objekta uloženo 7,5 miliona evra, a da će za novu opremu i instrumente biti potrebno još milion evra.

On je naveo da će se izrada studije izvodljivosti raditi sa najpoznatijim kompanijama, a biće angažovani i konsultanti iz najmoćnijih evropskih zemalja.

Vučić je rekao da se planira izmještanje Ginekološko akušerske klinike "Narodni front", kako bi se budućim majkama, trudnicama i porodiljama, obezbijedili najbolji uslovi.

On je naveo da se razmišlja i o Infektivnoj klinici i zgradi Onkologije, kao i o tome da se dokupi dio placa koji država ima na Bežanijskoj kosi, gdje bi se izmjestio bolnički kompleks iz centra grada, na mjesto, koje je lakše dostupno.

Vučić je istakao da se sada ulaže u objekte zdravstvenog sistema u Beogradu, a da će zatim doći na red Novi Sad, pa Kragujevac.

"Krenuli smo smo u velike promene u kompletnom sistemu zdravstva, jer kroz zdravstvo se ogleda kako jedno društvo napreduje", rekao je Vučić.