latinica  ћирилица
20/09/2018 |  19:05 | Autor: TANЈUG

Italijani bijesni: Skinite Briha sa liste!

Јedan do najtiražnijih italijanskih listova Tutosport uputio je javni apel Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA) da skine sa liste njemačkog sudiju Feliksa Briha.
Feliks Brih - Foto: Getty Images
Feliks BrihFoto: Getty Images

Havijer Јakobeli, direktor lista koji dijeli nagradu za najboljeg mladog igrača svijeta u anketi sa najcjenjenijim medijima, potez Briha da isključi Ronalda poslije blagog kontakta sa Žeisonom Muriljom nazvao je "uvredom za fudbal" u posebnom izvještaju sa Mestalje.

Zatražio je od UEFA da Brihu, koji je oštetio Srbiju za penal protiv Švajcarske na ljetošnjem Mundijalu, uruči otkaz i ne dozvoli mu više da sudi međunarodne utakmice.

U tekstu se navodi i da je Brih izmislio penal za Valensiju u sudijskoj nadoknadi i njegovo suđenje opisao kao "sramno". Na udaru italijanskog medija našao se i Brihov pomoćnik Marko Fric, na čiju je inicijativu isključen Ronaldo, navodima da je bio "skandalozan".

Bivši arbitar finala Lige šampiona je drugi put na meti kritika u kratkom roku, nakon što ga je FIFA zbog greške na meču Srbija - Švajcarska poslala kući sa Mundijala u Rusiji već poslije prve faze.