latinica  ћирилица
14/09/2018 |  19:12 ⇒ 19:12 | Autor: RTRS

Đokić sa predstavnicima Konfederacije sindikata o potpisivanju kolektivnog ugovora

Ministar industrije, energetike i rudarstva Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa predstavnicima Konfederacije sindikata Republike Srpske, koju je predvodio predsjednik Konfederacije, Željko Tepavčević.
Sastanak sa predstavnicima konfederacije sindikata - Foto: RTRS
Sastanak sa predstavnicima konfederacije sindikataFoto: RTRS

Đokić je istakao da sindikat ima izuzetno važnu društvenu funkciju, te da je i do sada Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva sa sindikatom ostvarivalo konstruktivnu saradnju.

Na sastanku je razgovarano o podršci potpisivanju kolektivnih ugovora između Konfederacije sindikata i preduzeća Naftne industrije Republike Srpske, kao i između Konfederacije sindikata i Elektroprivrede Republike Srpske.

Istaknuto je da sa Naftnom industrijom Republike Srpske treba potpisati ugovor, dok je sa Elektroprivredom Republike Srpske potrebno aneksiranje ugovora.

Zaključeno je da će naredne sedmice biti održani sastanci sa predstavnicima Elektroprivrede i Naftne industrije, te se očekuje da će nakon tih sastanaka biti potpisan, odnosno aneksiran kolektivni ugovor, saopšteno je iz Ministarstva industrije, energetike i rudarstva.