latinica  ћирилица
14/09/2018 |  08:26 | Autor: SRNA

Đukanović: EU da se vrati partnerstvu

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da nema mjesta kritikama da je evroskeptik i apelovao da se EU "vrati partnerstvu".
Milo Đukanović - Foto: SRNA
Milo ĐukanovićFoto: SRNA

"Želim da ponovim da je za nas puno ujedinjenje Evrope jedina ispravna politika i da sebe vidimo punopravnim građanima Evrope. Nema bolje konsolidacije Evrope od punog ujedinjenja", rekao je Đukanović za Televiziju Crne Gore.

Odgovarajući na pitanje da li se može desiti da Crna Gora na putu ka EU čeka susjede, Đukanović je naveo da apeluje da se EU vrati partnerstvu.

"Ono od čega ja zebem jeste da ta strategija Evrope, uključujući i strategiju proširenja, u svojoj implementaciji doživljava ozbiljne deformitete koji prijete da kompromituju samu evropsku ideju", dodao je Đukanović.

On je rekao da nema nijednog razloga za organizovanje prijevremenih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, niti za formiranje vlade izbornog povjerenja jer postojeća ima legitimitet.

Prema njegovim riječima, ne treba se nadati nikakvoj vladi izbornog povjerenja, već redovnom funkcionisanju crnogorskog političkog sistema i redovnom obavljanju Vladinih poslova u susret redovnim izborima, koji će biti 2020. godine.

Đukanović tvrdi da vlast nije dala povoda za izlazak opozicije iz parlamenta.