latinica  ћирилица
10/09/2018 |  11:38 ⇒ 11/09/2018 | 12:50 | Autor: SRNA

Lukač: Posjeta Lavrova - veliki događaj za Srpsku, ali i velika obaveza za policiju

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je Srni da je predstojeća posjeta ministra inostranih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova Banjaluci veliki događaj za Republiku Srpsku, ali i velika obaveza za policiju s obzirom na to da će biti preduzete sve mjere i aktivnosti po prvom stepenu obezbjeđenja.
Dragan Lukač - Foto: RTRS
Dragan LukačFoto: RTRS

"Ministar Lavrov će, zajedno sa rukovodstvom Republike Srpske, Srpske i Ruske pravoslavne crkve, 17. septembra prisustvovati osveštanju temelja budućeg Rusko-srpskog centra. Riječ je o jednom veoma značajnom događaju, ali i kompleksnom načinu obezbjeđenja gdje će biti uključen veliki broj policajaca s ciljem da sve prođe bezbjedno kao što je bilo i prilikom posjete predsjednika Savjeta Federacije Gornjeg doma Federalne skupštine Valentine Matvijenko", istakao je Lukač.

S obzirom na to da se očekuje prisustvo velikog broja kako zvaničnika, tako i građana Republike Srpske koji će željeti da prisustvuju ovom događaju, kaže ministar unutrašnjih poslova Srpske, policija će morati da osigura bezbjednost svih posjetilaca, ali i redovno funkcionisanje grada od saobraćaja pa nadalje.

Povodom dolaska ruskog šefa diplomatije Banjaluci, Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske formiralo je Štab bezbjednosne akcije s ciljem pripreme plana i preduzimanja mjera po prvom stepenu obezbjeđenja.

Štab bezbjednosne akcije, kojim rukovodi direktor Policije Darko Ćulum, čine pripadnici MUP-a Srpske, a po potrebi biće uključeni i predstavnici drugih institucija i organizacija, koje će aktivno učestvovati u obezbjeđenju ove posjete.