latinica  ћирилица
30/08/2018 |  13:29 ⇒ 14:10 | Autor: SRNA

Akcija "Migrant": U napuštenim objektima pronađeno 48 migranata

Na području opštine Velika Kladuša policija je sprovela akciju pojačane kontrole migranata, u okviru koje je izvršila obilazak sedam devastiranih i napuštenih objekata koje su nelegalno koristili migranti, gdje je zatekla njih 48.
Policija FBiH - Foto: RTRS
Policija FBiHFoto: RTRS

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona saopšteno je da je jučerašnjom kontrolom u operativnoj akciji "Migrant" utvrđeno da 18 migranata kod sebe posjeduju potvrde o iskazanoj namjeri za podnošenje azila u BiH, jedan je posjedovao karton podnosioca azila, dok njih 29 nije imalo nikakva dokumenta.

Svi migranti su evidentirani, te je Službi za poslove sa strancima - Terenskoj kancelariji Bihać dostavljena potrebna dokumentacija, dok je nadležnoj opštinskoj službi u Velikoj Kladuši dostavljena informacija o napuštenim i devastiranim objektima koje migranti nelegalno koriste.

"Uprava policije Unsko-sanskog kantona će i u narednom periodu sprovoditi planske aktivnosti u okviru operativne akcije `Migrant` s ciljem održavanja povoljne bezbjednosti na području Kantona, posebno grada Bihaća i opštine Velika Kladuša, u kojima je koncentrisan najveći broj migranata", saopšteno je iz policije.