latinica  ћирилица
16/08/2018 |  14:35 ⇒ 15:30 | Autor: SRNA

Ujić nema komentar na činjenicu da Terenski centar Bijeljina ne radi vikendom

Direktor Službe za poslove sa strancima BiH Slobodan Ujić nije želio Srni da komentariše činjenicu da Terenski centar Bijeljina ne radi vikendom, što predstavlja bezbjednosni problem Bijeljini i Zvorniku.
Migranti u Bijeljini (arhiv) - Foto: RTRS
Migranti u Bijeljini (arhiv)Foto: RTRS

Na jučerašnjoj sjednici Koordinacionog tijela za praćenje kretanja ilegalnih migranata rečeno je da je u Republici Srpskoj trenutno najveći migracioni pritisak na grad Bijeljinu, jer na području koje pokriva Policijska uprava Bijeljina, na oko 80 kilometara vodene granične linije, ima evidentiranih skoro 40 prelaza preko kojih ilegalni migranti mogu da pređu.

Ujić tvrdi u izjavi Srni da nije upoznat sa postojanjem i radom Koordinacionog tijela za praćenje kretanja ilegalnih migranata preko teritorije Republike Srpske.

Načelnik Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Јevđenić rekao je da je zaključno sa jučerašnjim danom u Srpskoj evidentirano 2.244 ilegalna migranta, a da je više od polovine pronađeno u Bijeljini i Zvorniku.

On je naveo da su predstavnici ova dva grada istakli da je najveći problem sa kojim se susreću bezbjednosni zbog slabo organizovanog rada Službe za strance.

"Ova služba radi u prostorijama kasarne u Bijeljini, a najveći problem je u činjenici da, od petka poslije podne do ponedjeljka ujutro, ova služba ne radi. U tom periodu, od 70 do 100 ilegalnih migranata se nalazi na području grada, i policija ih nadzire 24 časa", rekao je Јevđenić.

On je istakao da je to jedan od zaključaka sa posljednja dva sastanka koji je upućen Koordinacionom tijelu - operativnoj grupi za migracije BiH kako bi se na području Bijeljine pokušao organizovati rad Službe za strance u tri smjene, da bi bilo izbjegnuto kretanje migranata bez nadzora.