latinica  ћирилица
13/08/2018 |  13:17 | Autor: SRNA

Đukić: Poslanici opozicije učestvovaće sutra u skupštinskoj raspravi

Član Predsjedništva PDP-a Milan Đukić izjavio je u Banjaluci da će poslanici opozicije aktivno učestvovati u raspravi na sutrašnjoj posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj bi trebalo da bude riječi o informaciji o izvještaju Komisije o događajima u i oko Srebrenice od 10. do 19. jula 1995. godine i, vjerovatno, u skladu sa tim ponuditi određene zaključke.
Milan Đukić - Foto: SRNA
Milan ĐukićFoto: SRNA

On je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da predstavnici opozicije neće danas prisustvovati konsultacijama kod predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, jer nije dostavljen materijal za sastanak, niti bilo kakvi zaključci.

Đukić je ponovio da je za PDP neprihvatljivo stvaranje trećeg entiteta na, kako je rekao, štetu Republike Srpske, njene teritorijalne cjelovitosti i integriteta.

"Opštinski odbori PDP-a Modriča, Derventa, Brod, Šamac i Vukosavlje odbacuju svaku mogućnost stvaranja trećeg entiteta u BiH. Protiv smo politike stvaranja trećeg entiteta na teritoriji Republike Srpske i ovih opština", ponovio je Đukić.

Prema njegovom mišljenju, lider HDZ-a Dragan Čović dobija podršku predsjednika Republike Srpske za stvaranje trećeg entiteta.

Đukić smatra da priča o trećem entitetu nije slučajnost, jer Dodik, kako navodi, o ovome priča u kontinuitetu, a ranije je potpisao "prudski sporazum".

"Funkcioner SNSD-a Staša Košarac učestvovao je u izradi dokumenata, s ciljem prekrajanja Dejtonskog mirovnog sporazuma i teritorijalnog integriteta Srpske. I Nada Tešanović iz SNSD-a je na sjednici Hrvatskog narodnog sabora glasala za Deklaraciju u kojoj se spominje treći entitet, što dovoljno govori o svemu", mišljenja je Đukić.