latinica  ћирилица
13/08/2018 |  12:00 ⇒ 13:05 | Autor: RTRS

Trebinje: Završen festival "Music & More Summerfest"

Završnim koncertom klasične muzike, sinoć je u Trebinju završen internacionalni festival koji je proteklih 12 dana, u najjužnijem gradu Srpske, okupio 80 istaknutih profesora, kompozitora, dirigenata i studenata iz različitih krajeva svijeta.

Završni koncert festivala “Music & More Summerfest”, prvi ovakve vrste u regionu, oduševio je Trebinjce, koji su roteklih 12 dana, priznate svjetske muzičare mogli slušati na četiri različite, akustične lokacije u gradu.

Pored muzičkih radionica na kojima su radili i studenti i profesori, najveća vrijednost festivala, ističu izvođači je, promocija i razmjena kulturoloških različitosti.

Želja pokrovitelja i domaćina festivala je da ova kulturna manifestacija bude neka vrsta sinteze muzičke, likovne i scenske umjetnosti svake naredne godine.

"Niko ne može da vjeruje da je jedan ovakav svjetski orkestar svira u Trebinju. Zovu nas  iz regiona i čestitaju, a očekujemo da ta saradnja bude nastavljena i u godinama koje dolaze", naglasio je gradonačelnik Trebinja Luka Petrović.

Muzička škola, u kojoj su studenti svakodnevno vježbali, takođe nosi najljepše utiske sa festivala.

Svjetski priznati muzičari oduševljeni su Trebinjem, njegovom arhitekturom, infrastrukturom , ali i ljubaznošću domaćina. Zato bi željeli, dodaju, da nastave saradnju već sljedeće godine.