latinica  ћирилица
13/08/2018 |  10:41 ⇒ 14/08/2018 | 08:37 | Autor: RTRS

Predsjednik Dodik otvara Rukometni turnir u Doboju

Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, otvoriće sutra jubilarni, 50. međunarodni rukometni TV turnir šampiona “Doboj 2018”.

Organizatori turnira svoj dio posla su, kako kažu odradili, i sada ostaje samo da stignu ekipe i turnir može da počne. Kao i svake godine, turnir počinje ceremonijom svečanog otvaranja koja je zakazana za sutra (utorak), u 17 časova na stadionu sportskih igara.

-Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik svečano će otvoriti ovaj jubilarni turnir - istakao je predsjednik Izvršnog odbora turnira, Enes Suljkanović.

Suljakanović je rekao da je i ovgodišlji turnir organizovan uz pomoć grada Doboja i Vlade Republike Srspke, koji su izdvojili najviše sredstava, te uz još neke sponzore.

-Nije malo obilježiti pola vijeka nekog takmičenja. Ponosni smo na ovaj turnir, ali u ovaj jubilej uklopilo se još nekoliko manjih. Rukometni klub Sloga slavi 60 godina postojanja i 30 godina od finala Kupa Kupova protiv Barselone, te isto toliko od osvajanja prvog mjesta na turniru u Doboju - istakao je Suljkanović.

Svoje mjesto na ovom turniru zauzima i naša medijska kuća. Već 23 godine Radio televizija Republike Srpske je generalni medijski pokrovitelj. Ugovor o generealnom medijskom pokroviteljstvu za ovogodišnji turnir potpisali su generalni direktor RTRS-a Draško Milinović i predsjednik Izvršnog odbora turnira Enes Suljkanović.

I ove godine gledaoci će moći da najzanimljivije utakmice prate putem malih ekrana.

-Zadovoljstvo je što toliko godina smo u ovom projektu, koji je svakako jedan od najznačajnijih sportskih događaja i veliki reprezent Republike Srspke i Bosne i Hercegovine. Svakodnevno ćemo na našim programima, RTRS-u od 17 časova i 30 minuta, a na RTRS PLUS programu, od 21 čas prenositi utakmice, te po završetku treće emitovati hronike – rekao je urednik Sportskog programa, Dragan Novaković.

Јubilarni, 50. međunarodni rukometni TV Turnir šampiona “Doboj 2018” biće održan od 14. do 18 avgusta. Na turniru učestvuje osam ekipa: prošlogodišnji pobjednik, Kolding, zatim Tatran Prešov, Koper, Steaua, Hapoel Rišon, Vojvodina, Izviđač, i domaćin, Sloga.