latinica  ћирилица
11/08/2018 |  18:04 | Autor: SRNA

Koordinatorka Upravljačkog tima ZSO vraćena sa Јarinja

Kosovska policija nije dozovolila koordinatoru Upravljačkog tima za Zajednicu srpskih opština Vinki Radosavljević da pređe administrativni prelaz Јarinje i da nastavi put ka Raškoj, gdje je imala sastanak sa raseljenim Srbima sa Kosmeta.
Јarinje - Foto: TANЈUG
ЈarinjeFoto: TANЈUG

Njoj je, kako prenosi Televizija "Most", albanski predstavnik Kosovske policijske službe /KPS/ zabranio prelazak službenim automobilom i vratio je nazad u Kosovsku Mitrovicu.

"Na Јarinje sam doššla oko 12.00 časova automobilom, ali mi je jedan član KPS odmah prišao i izdvojio iz kolone vozila. Iako sam imala i putni nalog, i ovlašćenje za automobil, rekao je da ne mogu vikendom da prelazim", rekla je Radosavljevićeva.

Ona je navela da joj je albanski policajac tražio da napiše izjavu i rekao da će slučaj predati javnom tužiocu, iako, kako je istakla, nikakav prekršaj nije napravljen.

"Išla sam na sastanak u Rašku sa ljudima koji treba da se vrate na Kosovo i Metohiju i imala sve potrebne papire", rekla je Radosavljevićeva.

Uz napomenu da je do sada više puta prelazila Јarinje i da nije imala slične probleme, današnju neprijatnost ocijenila je kao očigledan pritisak na nju, ali i na ostale članove Upravljačkog tima za uspostavljanje ZSO.

U prilog tome ona navodi da je posljednjih mjeseci često nastupala na svim medijima na Kosovu i Metohiji, pa vjeruje da je to izazvalo "nervozu kod nekih" zbog posla koji treba da se završi u vezi sa formiranjem ZSO.

Ona kaže da je o ovom slučaju obavijestila zamjenika kosovskog ministra unutrašnjih poslova Milana Radojevića i pitala ga da li ima pravo da normalno radi svoj posao?.

"Odazvaću se pozivu javnog tužioca, ali ću sigurno da tužim policajca koji mi je zabranio slobodno kretanje", poručila je Radosavljevićeva.