latinica  ћирилица
09/08/2018 |  16:28 ⇒ 18:32 | Autor: RTRS

Derventa: Potpisan ugovor o uređenju Gerontološkog centra

U Derventi je potpisan ugovor o spoljašnjem uređenju Gerontološkog centra. U ovaj objekat opština Derventa uložila je 4,8 miliona maraka, a Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske 2,9 miliona maraka.

Vrijednost ugovorenih radova spoljašnjeg uređenja Gerontološkog centra iznosi 240.000 maraka. Ugovor je potpisan sa izvođačem radova koji ima rok od 45 dana da ih završi.

"Potrebno je popločavanje, odvodnja, oborinske vode, travnati tereni, zelenilo... I biće još jedna faza u neko bolje vrijeme, ali u svakom slučaju da ispunimo osnovne uslove za tehnički prijem i iz sporazuma sa ministarstvom", ističe načelnik opštine Derventa Milorad Simić.

Rekonstrukcija i proširenje objekta Gerontološkog centra završeno je i objekat bi mogao početi sa radom do kraja godine. Јoš se čeka nabavka opreme.

Kapacitet je 94 mjesta, a već 50 korisnika izrazilo je zainteresovanost za smještaj. U Gerontološkom centru biće smješten i dio izbjeglih i raseljenih lica, koja dosad nisu riješila stambeno pitanje.

"Sa nestrpljenjem očekujemo otvaranje zato što mi gradimo ustanovu razvojnog karaktera sa humanom porukom, jer nakon 25 godina rješavamo problem izbjeglih i raseljenih lica, a dobijamo i kapacitet za ekonomski smještaj korisnika", rekla je direktorka ЈU Gerontološki centar Derventa Đurđa Dodig Pijetlović.

Potpisan je i ugovor o rekonstrukciji putnog pravca DŽelinjak – Debela obala vrijedan 780.000 maraka, a uskoro će i sanacija putnih pravaca Provalija – Tri kruške, Begluci – Kostreš i Pojezna – Osinja.