latinica  ћирилица
07/08/2018 |  17:35 | Autor: SRNA

Na aerodromu u Sarajevu uhapšena tri lica

Policijski službenici Granične policije BiH na Međunarodnom aerodromu Sarajevo uhapsili su tri državljana BiH, zbog krivičnih djela teška krađa i prevare.
Granična policija BiH-hapšenje - Foto: SRNA
Granična policija BiH-hapšenjeFoto: SRNA

Prilikom pasoške kontrole na letu iz Beča juče je uhapšeno lice čiji su inicijali K.E. /35/, jer ga potražuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zbog krivičnih djela prevara i teška krađa, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Istog dana na letu iz Beograda uhapšeno je lice čiji su inicijali A.B. /33/, jer ga potražuje MUP Kantona Sarajevo zbog teške krađe. Lice je predato službenicima Sudske policije u Kantonu Sarajevo.

Na letu za Istanbul juče je uhapšeno lice čiji su inicijali H.T. /27/, jer ga potražuje MUP Kantona Sarajevo zbog krivičnog djela prevara. Lice je predato službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Na Međunarodnom graničnom prelazu Velika Kladuša, prilikom ulaska u BiH, službenici Granične policije uhapsili su danas lice čiji su inicijali S.A. /34/, jer je utvrđeno da ga potražuje Opšinski sud u Bihaću zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje i predato je službenicima Sudske policije Velika Kladuša.