latinica  ћирилица
06/08/2018 |  11:24 ⇒ 13:11 | Autor: RTRS

Bijeljina: Koncert gudačkog kvarteta "Intermeco"

U okviru Pantelijskih svečanosti povodom obilježavanja slave grada, sinoć je u Centru za kulturu u Bijeljini održan koncert gudačkog kvarteta "Intermeco". Ovaj svjetski priznati bend izvodio je klasična djela, ali i rok obrade po čemu su prepoznatljivi, na oduševljenje svih koji su imali tu čast i privilegiju da dođu do karte za ovaj nesvakidašnji događaj u Bijeljini.

Gudački kvartet "Intermeco" postoji već 20 godina, i za to vrijeme je na teritoriji Balkana stekao reputaciju lidera u izvođenju rok obrada.

Stanovnici Bijeljine su po prvi put imali priliku da uživaju u izvođenju ove svjetski poznate grupe, uz repertoar koji se rijetko gdje može čuti.

"Na našem repertoaru nalaze se narazličitije numere od popularne klasike, džez standarda, evergrin numera i pop rok hitova prethodnih nekoliko decenija, domaće i strane muzike. Veliko nam je zadovoljostvo da smo večeras ovdje u Bijeljini, po prvi put u ovoj koncertnoj formi", istakla je Milena Rajković, gudački kvartet "Intermeco".

Osnova i srce benda je gudački kvartet, ali u posljednje vrijeme nastupaju i sa kolegama sa bas gitarom udaraljkama i vokalima.

Organizator koncerta je gradski menadžer i gradska uprava Bijeljine. Da je ovo bio pun pogodak, govori podatak da je naručeno više od 900 karata, a podijeljeno je oko 350 ulaznica.

"Sa ovim koncertom večeras pokazujemo neke nove ideje koje je gradonačelnik prije svega imao. Јa sam tu da ih razradim, mislim da je ovo jedan dosta dobar pokazatelj, vidite koliko ljudi ovdje dolazi i zaista ovo je vrhunsko dešavanje i rekao bih možda da se prvi put poslije rata održava jedan ovakav vid kulturnog dešavanja", rekao je Miloš Stevanović, gradski menadžer Bijeljine.

Ljubav prema muzici i želja da izvode žanrovski drugačiju muziku u formi klasičnog gudačkog kvarteta je ideja vodilja "Intermeca", a ono što je najvažnije jeste dobra i pozitivna reakcija publike gdje god da se pojave, istakle su članice ovog benda.