latinica  ћирилица
05/08/2018 |  20:35 ⇒ 20:35 | Autor: SRNA

DF zahtijeva hitnu sjednicu Parlamenta zbog skandala u Kninu

Poslanički klub Demokratskog fronta /DF/ najavio je da će zatražiti hitnu sjednice crnogorskog parlamenta zbog skandaloznog prisustva predstavnika Vojske Crne Gore u Kninu na obilježavanju hrvatske zločinačke akcije "Oluja", kojom je dovršen projekat NDH da očiste Hrvatsku od Srba.

Iz DF-a su podsjetili da je u tom najvećem etničkom čišćenju u Evropi nakon Drugog svjetskog rata sa vjekovnih ognjišta protjerano 250.000 Srba, a ubijeno više od 2.000, većinom civila.

"Te činjenice očigledno nisu bile od velikog značaja za vlast u Podgorici, koja je slanjem svoga predstavnika u Knin nanijela tešku sramotu građanima, obrukala Crnu Goru i pokazala da je njen antisrpski karakter dosegao razmjere o kojima je skoro govorio i patrijarh Irinej", naveo je DF.

U saopštenju DF poručuje da želi da pred građanima, u parlamentu, dobije informaciju o tome ko je ovlastio oficira Vojske Crne Gore da prisustvuje događaju koji slavi zločin i progone nad srpskim narodom.

Iz DF-a podsjećaju da su isti oni, koji su organizovali i sproveli "Oluju", izvršili najteže zločine i nad građanima Crne Gore, ali da to ne interesuje aktuelnu vlast koja te ljude bukvalno želi izbrisati iz pamćenja ovoga naroda.

DF ističe da Crnu Goru nikako nije mogao da predstavlja oficir koji se pojavio u Kninu, gdje se klicalo zločincima i vijorile zastave na kojima je poruka "Za dom spremni" i pod kojom je u Drugom svjetskom ratu zvjerski pobijeno na stotine hiljada ljudi.

"Taj oficir može predstavljati isključivo one koji su više puta izdali i koji su zbog želje da služe stranim centrima moći spremni da u svakom trenutku ponize ovu zemlju i njene građane", napomenuo je DF.